Όλα αλλάζουν στην δραματική σειρά εποχής «Η μάγισσα», μετά την αποκάλυψη πως η Θεοφανώ περιμένει το παιδί του Μάρκου, γεγονός που οδηγεί τον Τζανή στο να βάλει τη ζωή της σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν την απομάκρυνσή της από τον Πύργο, καθώς την θεωρούν επικίνδυνη και απατεώνισσα, και η πίεση που δέχεται είναι τεράστια, τόσο για το παιδί που περιμένει, όσο και για το μυστηριώδες χάρισμα της.

Ο Μάρκος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και η αντίδραση κατά της Θεοφανώς έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Εν τω μεταξύ, ο Τζανής σκέφτεται ένα παράτολμο σχέδιο για να ξεπεράσουν την κρίση, αλλά οι προσπάθειές του απειλούν τη ζωή της Θεοφανώς.

Παράλληλα, το παρελθόν των Μιχαήλ και Σπήλιου έρχεται στο προσκήνιο, προκαλώντας προβλήματα για τη Θεοφανώ, ενώ η Δαμιανή ανακαλύπτει ότι ο Τζανής και η Μεταξία έχουν αρχίζει και πάλι να βρίσκονται και εξοργίζεται.

Χαμός όμως αναμένεται να συμβεί και μεταξύ Μιχαήλ και Μάρκου. Όταν ο πατέρας ζητά από τον γιο του να παραχωρήσει τη θέση του καπετάνιου, η αρνητική απάντηση που παίρνει δημιουργεί ένταση, καθιστώντας τους αντίπαλους και χωρίζοντας στα δύο τον Πύργο των Λασκαραίων.