Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα για την κεντρική ηρωίδα της δραματικής σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας». Η νεαρή κοπέλα αν και αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και συμφορές, δεν χάνει το κουράγιο της.

Μετά από την παθιασμένη νύχτα με τον Γρηγόρη, που την οδήγησε σε μια απρόσμενη εγκυμοσύνη, η Ιουλία αποφάσισε να κρατήσει το μυστικό για το παιδί της. Αντιμέτωπη με το δίλημμα αν θα αποκαλύψει την αλήθεια στον Γρηγόρη, ο οποίος, από την πλευρά του, προστατεύει τον πατέρα του σχετικά με τη δολοφονία του δικού της πατέρα, αποφάσισε να τον χωρίσει.

Ωστόσο, ο Γρηγόρης δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτόν τον χωρισμό και αποφασίζει να προσπαθήσει να την κερδίσει ξανά. Στο μεταξύ, η μητέρα της Ιουλίας, η Στάσα, που της έχει αποκαλύψει τον δεσμό που είχε στο παρελθόν με τον Στράτο Ραζίνη, πιστεύει ότι η κόρη της θα τον καταδώσει στις αρχές μετά τα όσα της εξομολογήθηκε. Ωστόσο, η Ιουλία διστάζει, καθώς εξακολουθεί ακόμα να έχει συναισθήματα για τον Γρηγόρη.

Την ίδια ώρα, εκείνος προσπαθεί να προσεγγίσει ξανά την Ιουλία και όταν η Στάσα το ανακαλύπτει, η υγεία της επηρεάζεται από την ένταση. Αυτό οδηγεί σε έναν ακόμα καβγά ανάμεσα στη μητέρα και την κόρη, κατά τη διάρκεια του οποίου ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες. Παράλληλα, όμως, αποκαλύπτουν πολλές αλήθειες, πράγμα που τις φέρνει πιο κοντά.

Η Στάσα εκμεταλλεύεται αυτήν την ευκαιρία και πιέζει την Ιουλία να μιλήσει για τον φόνο του Νικόλα, ενώ η Ιουλία της αποκαλύπτει ότι είναι έγκυος. Στο άκουσμα της είδησης, η μητέρα της εξαγριώνεται και την κατηγορεί με σκληρό τρόπο για ανηθικότητα και ανευθυνότητα, πληγώνοντας τη.

Στη συνέχεια, όμως, βλέποντας την Ιουλία να υποφέρει, η Στάσα, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, σκαρφίζεται ένα αδίστακτο σχέδιο για να τη βοηθήσει να βγει από τη δύσκολη κατάσταση. Της προτείνει να ρίξει κρυφά το παιδί, παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν παράνομο τότε και θεωρείται αμαρτία.

Ή, ως εναλλακτική λύση, να αποδεχθεί το προξενιό με τον Γιωργίκη Προβιού το συντομότερο δυνατόν. Χωρίς να αποκαλύψει σε κανέναν την εγκυμοσύνη της, πρέπει να προσποιηθεί ότι το παιδί είναι αποτέλεσμα του γάμου της με τον Γιωργίκη. Η Ιουλία δεν θέλει να χάσει το παιδί της κι έτσι πλέον αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά την πρόταση της μητέρας της να φορτώσουν το παιδί του Γρηγόρη στον Γιωργίκη.