Όλος ο πύργος έχει πάρει φωτιά από τη σκηνή που προκάλεσε η Κερασίνα, όταν αποφάσισε να εκθέσει την παράνομη σχέση του Τζανή με την Μεταξία, με αποτέλεσμα ο Μάρκος να την φυλακίζει και να διώχνει τον Τζανή από τον πύργο.

Ο Μάρκος της λέει καθώς την απειλεί: «Ο Αντρέι επιβεβαίωσε όλα όσα είπε η Κερασίνα. Πόσο καιρό με κερατώνεις με το Τζανή;». «Τι λες Μάρκο; Ήρθε ο Ρώσος να ταράξει το σπίτι μας και εσύ τον πίστεψες;»

«Πόσο καιρό; Πες ρε αλήτισσα! Πες!» της λέει τότε ο Μάρκος και την αρπάζει από τον λαιμό. «Πόσο καιρό μας δουλεύετε; Πες το! Αποκαλύφθηκες. Αποκαλύφθηκες! Λέγε!». Τότε, η Μεταξία είναι αναγκασμένη να παραδεχτεί την αλήθεια: «Τι θες να ακούσεις; Ότι το έκανα; Ναι, το έκανα! Και δεν το μετανιώνω καθόλου!

Η Γερακίνα, λυπημένη από την κατάσταση που έχει έρθει η κόρης της, επιστρέφει στον πύργο με την ελπίδα να την πάρει πίσω.

Αλλά η Μεταξία, γνωρίζοντας πώς να επιβιώνει σε δύσκολες καταστάσεις, έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της. Παρ’ όλο τον εξευτελισμό που έζησε, η αποφασιστικότητά της για εκδίκηση είναι υπεράνω όλων.

Η Μεταξία δεν έχει σκοπό να ξεχάσει αυτά που πέρασε και η επιθυμία της να εκδικηθεί την κυριεύει, όπως θα δούμε στην συνέχεια της “Μάγισσας”.