Η Γη της Ελιάς: Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, παρακολουθήσαμε την ανησυχία της Αθηνάς για τη συμπεριφορά της μητέρας της, την Μαρία. Αρχικά, η ανησυχία της εστίαζε στο γεγονός ότι ξεχνούσε πράγματα, όπως το περιστατικό με το τηλέφωνο που άφησε στο ψυγείο. Μετά ανησυχία αυτή, άρχισε να αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα. Ανησύχησε για τη μητέρα της επειδή ανακάλυψε ότι επικοινωνούσε μέσω Facebook με άγνωστους, χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία. Η Αθηνά προσπάθησε πολλές φορές να πείσει τη μητέρα της να την ακολουθήσει στη Μάνη, αλλά εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά, προτιμώντας να παραμείνει στο Σούνιο…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Η μάνα της Αθηνάς μπλεγμένη με τον παράνομο τζόγο…

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς η Αθηνά βρέθηκε αντιμέτωπη με μια νέα ανησυχία για τη μητέρα της. Δεν μπορούσε να την εντοπίσει πουθενά παρά τις προσπάθειές της. Αναγκάστηκε να αφήσει τη Μάνη για να τη βρει, και μάλιστα έφυγε από τη δεξίωση του Ισίδωρου τελευταία στιγμή, προτού επιτεθούν ληστές. Στο φινάλε η Αθηνά έφτασε στο σπίτι της στο Σούνιο, αλλά διαπίστωσε ότι η μητέρα της λείπει. Ξεκινά, λοιπόν, ένα έντονο ψάξιμο σε νοσοκομεία και στην αστυνομία. Εκεί μαθαίνει τη σοκαριστική είδηση ότι η μητέρα της έχει συλληφθεί.

Η αιτία; Παράνομος τζόγος. Η αντίδραση της Αθηνάς είναι αναμενόμενη. Η Μαρία είχε ενταχθεί σε μια ομάδα ανθρώπων μέσω διαδικτυακής γνωριμίας, η οποία ασχολούνταν με παράνομα τυχερά παιχνίδια. Η Μαρία είχε ενσωματωθεί σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα και συνελήφθη μαζί με τους άλλους. Η Αθηνά δεν μπορεί να πιστέψει τι ακούει.

Η αντίδραση της είναι άμεση και ενεργητική. Κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να απελευθερώσει τη μητέρα της από τη φυλακή. Όταν επιτέλους καταφέρνει να αφεθεί ελεύθερη, ξεσπά σε οργή. Η Μαρία, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ατάραχη και εκφράζει την άποψή της ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η κατάσταση έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη φασαρία.

Η Αθηνά δεν δέχεται την αδιαφορία αυτή και της εξηγεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η Μαρία είχε ενεπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες, παίζοντας χαρτιά με χρήματα μαζί με άγνωστους. Οι απόψεις τους, σύμφωνα με το περιοδικό Tv σίριαλ, είναι αντίθετες: η Αθηνά είναι ανήσυχη και αποφασισμένη να βοηθήσει, ενώ η Μαρία αδιάφορη θέλει να συνεχίσει τον παράνομο τζόγο.

Μετά από την αποφυλάκιση της μητέρας της, η Αθηνά προσπαθεί να την πείσει να φύγει μαζί της για τη Μάνη, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη και αρνείται να την ακολουθήσει.

Η αντίδρασή της είναι έντονη και πεισματική. Η Αθηνά, αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι της μητέρας της, γεμάτη αγωνία και αβεβαιότητα. Η Μαρία, από την άλλη, κρατάει την ίδια στάση και είναι αποφασισμένη να παραμείνει στο σπίτι της. Έτσι, η Αθηνά αναγκάζεται να αφήσει πίσω της τη μητέρα της, ελπίζοντας ότι θα βρει τον τρόπο να την πείσει να αλλάξει γνώμη.