Βλέποντας τη Σύλβια να έρχεται τόσο κοντά με τον Φίλιππο, η Θάλεια αρχίζει να την παρακολουθεί προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι πράγματι αυτή που ισχυρίζεται.

«Ο όρκος ΙΙ», η δραματική σειρά σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, που μας καθήλωσε στον πρώτο κύκλο επεισοδίων, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21:45, στην ΕΡΤ1 με καινούργια επεισόδια, γεμάτα περιπέτεια και αγωνία.

Την ίδια στιγμή, ο Ραφαήλ αντιλαμβάνεται ότι κάποιος μέσα από το νοσοκομείο δίνει κρυφά πληροφορίες στον Σιρχάν και αποφασίζει να μάθει ποιος. Όταν η Μαριτίνα μοιράζεται με τον Ιάσονα τις υποψίες της ότι παρακολουθούν και την ίδια και το σπίτι της, αυτός αρχίζει να σκέφτεται ότι ίσως ο Φίλιππος έχει επιστρέψει και ψάχνει έναν τρόπο για να πάρει πίσω την παλιά του ζωή.

Ο ίδιος ο Φίλιππος, στο μεταξύ, τρέχει αμέσως στο νοσοκομείο όταν μαθαίνει για ένα τροχαίο ατύχημα που ανατρέπει όλα του τα σχέδια. Εκεί, όμως, έρχεται αντιμέτωπος με κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που περίμενε…

Φαίνεται πως κάποιος του έχει στήσει παγίδα και αυτή τη φορά δεν θα είναι καθόλου εύκολο να ξεφύγει. Ο Σιρχάν δίνει εντολή στον Ιάγο να τον εξοντώσει, όμως λίγο αργότερα η Σύλβια πηγαίνει να τον βρει και τον παρακαλεί με όλη της τη δύναμη να τον σώσει. Ξαφνικά, ο Ιάγος βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής του και πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον Φίλιππο και στον ίδιο του τον εαυτό.

Ο Φίλιππος στο μεταξύ, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, μαθαίνει ποια είναι η πραγματική σχέση ανάμεσα στη Σύλβια και τον Αραβαντινό, ενώ ο Ιάσονας με τη Λένα και τον Ραφαήλ πηγαίνουν στο σπίτι της Μαριτίνας για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έπειτα από όσα έγιναν, ο Φίλιππος παίρνει την απόφαση να τα παίξει όλα για όλα Μπαίνει στο καφενείο του Σιρχάν για να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει κι εκεί ανακαλύπτει ένα καινούριο στοιχείο που αλλάζει τα πάντα.