Το σχέδιο που εξυφάνθηκε από τον Αποστόλη, τον Χρήστο και τη Βικτώρια τίθεται σε εφαρμογή. Όταν ο Αποστόλης επισκέπτεται την Φρόσω, ξαφνιάζοντας την, εκείνη και η οικογένειά της ακούνε την ιστορία που ετοίμασαν για τον Δούβλη.

Ωστόσο, η Όλγα δεν δέχεται τον Αποστόλη και τον διώχνει. Αποφασισμένος να προχωρήσει με το σχέδιο, ο Αποστόλης παραδίδεται στην αστυνομία, περιγράφοντας τη συνωμοσία με τον Χρήστο και τη Βικτώρια και ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στον Δούβλη.

Ο ισχυρισμός ότι ο Δούβλης ήταν πίσω από όλα τα εγκλήματα και ότι και ο ίδιος και η Βικτώρια ήταν θύματά του, γίνεται δεκτός με αμφιβολίες από την αστυνομία.

Ο Πάρης επισκέπτεται τον πατέρα του στο κρατητήριο, όπου ο Αποστόλης του υπόσχεται να του αποκαλύψει μόνο σε αυτόν την αλήθεια. Ο Αποστόλης αποκαλύπτει στον γιο του την πλήρη αλήθεια για την υπόθεση Δούβλη και άλλα σκοτεινά μυστικά.

Ο Πάρης, σοκαρισμένος από τις αποκαλύψεις, επιστρέφει στο σπίτι και μοιράζεται τα πάντα με τη μητέρα του. Ακολουθεί ένας έντονος καβγάς, όπου η Δωροθέα, προκειμένου να αμυνθεί, ισχυρίζεται ότι όσα έκανε, τα έκανε για να προστατέψει την αδελφή της από έναν προικοθήρα όπως ο αστυνόμος Γιαμμαλής.

Η Όλγα, έξαλλη από τα νέα, πηγαίνει στην αστυνομία και αποκαλύπτει την αλήθεια, οδηγώντας στην εντολή για τη σύλληψη της Δωροθέας.