Σασμός: Ο Νικηφόρος ξεψυχάει στα χέρια της μάνας του… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Ο Αντώνης ενημερώνεται για το τραγικό νέο που εξαπλώνεται σε όλο το χωριό και αρχίζει να καλεί όλους για να καταθέσουν. Ένας από αυτούς είναι ο Ανδρέας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει ιδέα που βρίσκεται ο Λάζαρος.

«Δεν τον καλύπτω, αστυνόμε. Έφυγε και δεν ξέρω καν πού έχει πάει. Ο Τηλέμαχος έτρεξε πίσω του για να τον πιάσει, άδικο που έγινε αυτό στο κοπέλι της Βασιλικής, αλλά δεν κατάφερε να τον βρει. Αν μάθω κάτι παραπάνω θα έρθω να σου το πώ», λέει, αλλά ο Φραγκιαδάκης δεν μπορεί να τον πιστέψει.

Στο μεταξύ, η Βασιλική φτάνει στο νοσοκομείο και ζητάει να δει τον γιο της. «Αφήστε με να δω το παιδί μου, να το κρατήσω στα χέρια μου», λέει σπαρακτικά και οι γιατροί της το επιτρέπουν. Ο Νικηφόρος αναγνωρίζει τη μητέρα του και της ζητά με μισόλογα, όταν γίνει καλά, να πραγματοποιήσουν οι τρεις τους ένα μεγάλο ταξίδι.

Η Βασιλική υπόσχεται πως θα το κάνουν, αλλά λίγα λεπτά αργότερα, ο γιος της κλείνει τα μάτια του για πάντα. Η κραυγή της ακούγεται σε όλο το νοσοκομείο, και οι συγγενείς που βρίσκονται έξω από το δωμάτιο της εντατικής καταλαβαίνουν τον τραγικό χαμό.

Η οικογένεια των Σταματάκηδων βυθίζεται σε βαθύ πένθος. Η βεντέτα ξανά ανοίγει, και η Άνω Ποριά μετατρέπεται σε έναν τόπο όπου κυριαρχούν το μίσος και η δίψα για αίμα. Καθώς πέφτει η πρώτη νύχτα, κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής πλέον.

Ο φόνος του Νικηφόρου από το χέρι του Λάζαρου και το μήνυμα που κατηγορεί τον Παύλο για τον θάνατο του Βασίλη πριν από 22 χρόνια δημιουργούν εκ νέου χάσμα μεταξύ των δύο οικογενειών, και φαίνεται ότι ο σασμός είναι πλέον μακρινό όνειρο.

«Πάντα κάτι συμβαίνει. Φαίνεται, μαμά, πως δεν είναι γραφτό να γίνει σασμός. Κανείς δεν μας θέλει με τον Αστέρη μαζί και το σύμπαν μάς το δείχνει. Μέχρι και η Καλλιόπη είχε συμφωνήσει και τώρα δεν θέλει να μας βλέπει στα μάτια της», θα πει η Αργυρώ στην Μαρίνα, η οποία ακούει προσεκτικά τα λόγια της, προσπαθώντας να την καθησυχάσει, όμως, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi σίριαλ, ταυτόχρονα θα της πει ότι καταλαβαίνει τον πόνο της Βασίλης. «Είναι σαν να ζω ξανά τον θάνατο του Πετρή μας. Σαν να μου ξερίζωσαν και πάλι την καρδιά», θα της εξηγήσει και η Αργυρώ θα την κλείσει στην αγκαλιά της.