Η Γη της Ελιάς: Ο Λυκούργος μαθαίνει την αλήθεια και γυρίζει την πλάτη του στην Χάιδω… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Τα νέα για την περιπέτεια της Χάιδως δεν αργούν να μαθευτούν στην Αρεόπολη, σπέρνοντας ανησυχία και φόβο σχετικά με το μέλλον της γυναίκας. Ο Λυκούργος, παρόλο που δεν είναι απολύτως πεπεισμένος από τις ιστορίες που ακούει, δείχνει την συμπαράσταση προς την Χάιδω και επιμένει να μάθει την αλήθεια από την ίδια.

Στο μεταξύ, ο Φίλιππος βιώνει έντονη ενοχή για το γεγονός ότι η μητέρα του υποχρεώθηκε να σκοτώσει τον Σωτήρη για να προστατεύσει τον ίδιο, ενώ ο Λυκούργος πιέζει την Χάιδω να του αποκαλύψει τον λόγο πίσω από την επιθυμία του Σωτήρη να τους εκδικηθεί, αλλά εκείνη αποφεύγει να μοιραστεί την πλήρη αλήθεια.

Όταν τελικά αναγκάζεται να παραδεχτεί τα γεγονότα, η αντίδραση του Λυκούργου επιβεβαιώνει τους φόβους της Χάιδως. Ο Λυκούργος εξοργίζεται και την απορρίπτει, αρνούμενος να συγχωρήσει το λάθος της. Η Χάιδω, απογοητευμένη, τηλεφωνεί στον Λυκούργο ζητώντας του να μείνει κοντά της, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος και εκφράζει την αποφασιστικότητά του για χωρισμό.

Σε μια τελευταία προσπάθεια, η Χάιδω επισκέπτεται το σπίτι του Λυκούργου, αλλά αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερη απόρριψη. Εκείνος επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να συμφιλιωθούν και αναφέρει ότι πάντα ήταν αντίθετος στην εκδίκηση, αλλά δεν πρόκειται να την καταδώσει.

Μάλιστα, όταν αργότερα η Μαργαρίτα μαθαίνει για τον χωρισμό τους και προσπαθεί να μάθει από τον Λυκούργο τους λόγους, εκείνος διατηρεί απόλυτη σιγή και αναφέρει ότι ο χωρισμός τους οφείλεται σε ασυμφωνία χαρακτήρων. Ο Φίλιππος, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, αγνοώντας την αλήθεια, αποφασίζει να προσπαθήσει να τους επανασυνδέσει, αναζητώντας τη βοήθεια της Ισμήνης και προτείνοντάς της να ενωθούν ώστε να βοηθήσουν τους γονείς τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ξανά είναι μαζί.