Το προξενιό της Ιουλίας: Η αποκάλυψη και το δίλημμα της Ιουλίας

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις και με τον Γρηγόρη να μην έχει σκοπό να πει την αλήθεια για τον πατέρα του, η Ιουλία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Πιεσμένη και σε κατάσταση απόγνωσης, αναζητά λύση και τελικά, αποφασίζει να ανακοινώσει στον Γρηγόρη ότι χωρίζουν.

Εκείνος από την πλευρά του δεν δέχεται να χωρίσουν και αποφασισμένος να μην αφήσει να διαλυθεί η σχέση τους, ενισχύει τις προσπάθειές του για να την ξανά κερδίσει.

Την ίδια στιγμή, ο Στασινόπουλος δεν εγκαταλείπει τις έρευνές του για τον Φώτη, τον μάρτυρα-κλειδί στην υπόθεση της δολοφονίας του Σκούταρη. Στο μεταξύ, η Στάσα, τώρα πια περιμένει πως η Ιουλία θα καταδώσει τον Στράτο, όμως εκείνη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο δίλημμα.

Μέσα σε όλα αυτά, η Στάσα ανακαλύπτει ότι η επικοινωνία μεταξύ Γρηγόρη και Ιουλίας συνεχίζεται, και η υγεία της διαταράσσεται. Το γεγονός αυτό, φέρνει πιο κοντά μητέρα και κόρη, μια ευκαιρία που η Στάσα αξιοποιεί για να πιέσει την κόρη της να μιλήσει για τον φόνο.

«Κάνε το για να συγχωρεθεί η ψυχή του πατέρα σου. Του το χρωστάς και το χρωστάς και στην οικογένειά σου. Πες όλα όσα ξέρεις. Μην κρύβεις τον φονιά», της λέει.

Η Ιουλία αποφασίζει τότε να αποκαλύψει στη μητέρα της όλα όσα συνέβησαν εκείνη τη μοιραία νύχτα όταν βρήκαν τον πατέρα της νεκρό. Αυτή η αποκάλυψη προκαλεί την έκρηξη της Στάσας, που, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία, πιέζει και πάλι την κόρη της να μιλήσει για τον φόνο.

«Ξέρεις τέτοιο πράγμα και δεν έχεις βγάλει λέξη τόσο καιρό με τόσα κακά που μας έχουν βρει; Και καλύπτεις ποιον, τον δολοφόνο του πατέρα σου; Πήγαινε τώρα στον Στασινόπουλο να τα πεις όλα. Να τιμωρηθεί το κάθαρμα», της φωνάζει εξοργισμένη.

Η Ιουλία πλέον νιώθει ότι ο κλοιός στενεύει γύρω της και δεν ξέρει τι να κάνει. Αν καταθέσει, θα καταστρέψει τη ζωή του αγαπημένου της, αλλά και κάθε ελπίδα, αν υπάρχει, να είναι κάποτε μαζί.