Μετά από την ξαφνική επίσκεψη της Πέλλας στο ατελιέ ο Κίτσος χάνει το πλοίο για Σύρο, όπου εκεί όσο περνούν οι μέρες η Μάρμω, με την φροντίδα της Σεβαστής, αρχίζει να συνέρχεται.

Ο Στέφανος πνίγεται στο σπίτι με τον Χρυσίνα και η Μερόπη για να τον στηρίξει του προτείνει να πάει να μείνει μόνιμα μαζί της στην Αθήνα, παρέα με την Θάλεια, αλλά εκείνος αρνείται.

Παράλληλα, η Χρυσοστόμη και ο Ισίδωρος φτάνουν ανήσυχοι στο σπίτι του Ανδρέα, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής και τον αντικρίζουν σχεδόν λιπόθυμο. Η μεγάλη του αδερφή αναλαμβάνει τη φροντίδα του παρά τις αντιρρήσεις του.Ο Τέλης προσεγγίζει την Πέλλα, αλλά μάταια, καθώς εκείνη δεν είναι πρόθυμη για συμφιλίωση.

Η Σεβαστή, πληροφορούμενη για την κατάσταση του Ανδρέα, φεύγει από τη Σύρο χωρίς να εξηγήσει στη Μάρμω τον λόγο. Λίγο αργότερα, ο Κίτσος φτάνει στο νησί αποφασισμένος να μιλήσει στην αγαπημένη του, αλλά εκείνη του ζητάει να φύγει.

Εν τω μεταξύ, η Θάλεια ζητά από τη Μιρέλλα να επικοινωνήσει με το πνεύμα του Δημήτρη. Ωστόσο, εκείνη αποτυγχάνει, κι έτσι αρχίζουν να υποπτεύονται ότι ίσως ο αρραβωνιαστικός της να είναι ζωντανός.

Ο Στέφανος, από τη μεριά του, προσπαθεί να την απομακρύνει από τον Χρυσίνα, κι αυτό είναι κάτι που κάνει την Μερόπη να τον συμπαθεί και να τον αποδέχεται ολοένα και περισσότερο.