Το Ναυάγιο: Ο Ιπποκράτης ανοίγει τις πόρτες του σπιτιού του για να φιλοξενήσει την Ειρήνη, μετά το τραγικό ναυάγιο του Φοίνιξ. Αυτό, ωστόσο, θέτει τον λιμενικό αντιμέτωπο με την αστυνομία, που ερευνά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της συζύγου του…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη σειρά του Mega, Το Ναυάγιο.

Το Ναυάγιο: Προσπαθούν να βρουν τρόπο να συνεχίσουν τη ζωή τους

Οι επιζώντες από το ναυάγιο προσπαθούν να βρουν τρόπο να συνεχίσουν τη ζωή τους, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τις τραυματικές στιγμές που βίωσαν. Όμως, για ορισμένους, η ζωή μετά το μοιραίο βράδυ του ναυαγίου θα αλλάξει για πάντα.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η Ειρήνη. Παρόλο που θρηνεί τον χαμό του Απόστολου, κρύβει μέσα της μια ελπίδα για κάτι θετικό, καθώς το πτώμα του συζύγου της δεν έχει βρεθεί ακόμα. Ωστόσο, λόγω του σοκ που έχει υποστεί, δεν μπορεί να ταξιδέψει και να επιστρέψει στα Κύθηρα με τον πατέρα της.

Έτσι, παραμένει στην Αθήνα υπό την προστασία του Ιπποκράτη, ο οποίος την φιλοξενεί στο σπίτι του και προσπαθεί να την κάνει να νιώσει άνετα, χωρίς να της αποκαλύπτει ότι ξέρει για την εγκυμοσύνη της. Η Ειρήνη αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την καλοσύνη του, μέχρι που μια μέρα επισκέπτεται στο σπίτι έρχεται η Ευγενία.

Εκείνη έχει μια συζήτηση με την Ειρήνη, η οποία στη συνέχεια σκέφτεται να αποχωρήσει από το σπίτι του Ιπποκράτη. Ωστόσο, εκείνος την κρατά κοντά του και καταφέρνει να της ανοίξει την καρδιά και να του μιλήσει για τον Απόστολο και τα όνειρά της.

Οι δύο τους έρχονται πολύ κοντά, και ο λιμενικός δεν επιθυμεί να την χάσει από τη ζωή του, ενώ δεν αναφέρεται καθόλου στη γυναίκα του, την Κλαίρη. Κάποια στιγμή, ένα τηλεφώνημα έρχεται να αναστατώσει την Ειρήνη, και ο μικρός Ορφέας τη βρίσκει λιπόθυμη στο πάτωμα.

Όταν η κοπέλα ανακτά τις αισθήσεις της, αποφασίζει να μείνει ακόμη περισσότερο στο σπίτι του Ιπποκράτη. Οι μέρες περνούν, και ο αστυνόμος που ερευνά την εξαφάνιση της Κλαίρης εμφανίζεται, ανακρίνοντας τη Δήμητρα, με σκοπό να βρει τα ίχνη της γυναίκας του Ιπποκράτη.

Ο αστυνόμος είναι σίγουρος πως κάποιος κρύβει την αλήθεια και θα κάνει τα πάντα για να μάθει ποιος κρύβει κάτι και γιατί. Από την άλλη, ο Ιπποκράτης ξεναγεί την Ειρήνη στον κήπο του και αρχίζει να της ανοίγεται για τη ζωή του, ώσπου εκείνη δέχεται ένα τηλεφώνημα που την αναγκάζει να αντιμετωπίσει τους χειρότερους εφιάλτες της.

Η κοπέλα ενημερώνεται πως βρέθηκε ένα πτώμα σε άθλια κατάσταση και περιμένει να μάθει αν το πτώμα που εντοπίστηκε στη θάλασσα της Κρήτης είναι του Αποστόλου. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία έχει βάλει στο στόχαστρο τον Ιπποκράτη για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Κλαίρης.

Ο Ιπποκράτης δεν παρέχει σαφείς εξηγήσεις, αλλά φροντίζει να μην τον ξανά ενοχλήσει η αστυνομία. Ωστόσο, ο αστυνόμος Λουδαρής δεν το βάζει κάτω, αφού είναι σίγουρος πως η Κλαίρη δεν έχει φύγει απλώς για να ξεκινήσει νέα ζωή και δίνει μια τελευταία πληροφορία στην Ευγενία για την αδερφή της.