Σασμός: Ο γιατρός ενημερώνει τη Θοδώρα πως η καρδιά του μωρού της σταμάτησε να χτυπά. Συγκεκριμένα την μέρα που πάει με τον μελλοντικό της άντρα στην για να δουν το φύλο του παιδιού τους, θα μάθει την τραγική εξέλιξη που γκρεμίζει τον κόσμο της…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Η καρδιά του μωρού της έχει σταματήσει

Ο γιατρός ανακοινώνει στη Θοδώρα πως η καρδιά του μωρού της έχει σταματήσει να χτυπάει και άμεσα να της πάρουν το παιδί. Τα λόγια αυτά προκαλούν έντονο πόνο και απογοήτευση στην Θοδώρα, καθώς όλες οι ελπίδες της για το μωρό της εξαφανίζονται, βυθίζοντάς τη σε βαθύ πένθος.

Ούτε ο Γιώργος, ούτε ο Μανόλης, ούτε οι γονείς της έχουν τη δύναμη να την παρηγορήσουν ή να της προσφέρουν λόγια που θα μειώσουν τον πόνο της. Η Θοδώρα, από την πλευρά της, βρίσκεται σε μια κατάσταση κατάθλιψης και απομόνωσης. Δεν έχει κέφι να σηκωθεί από το κρεβάτι της, δεν έχει όρεξη για φαγητό, και δεν θέλει να βγει έξω από το σπίτι. Ταυτόχρονα, κατηγορεί τον εαυτό της για την δεύτερη αποβολή.

«Είμαι καταραμένη. Ο Θεός με τιμωρεί για το κακό που έκανα στον Πέτρο. Την αμαρτία μου πληρώνω και δεν με νοιάζει να το μάθουν όλοι. Το κρατούσα τόσα χρόνια κρυφό και πλήρωσα με τον χειρότερο τρόπο. Ίσως πρέπει να το πω για να φύγει από πάνω μου», λέει στον Γιώργο, ο οποίος της εξηγεί και πάλι πως μόνο συμφορές θα φέρει αν μιλήσει. Η Θοδώρα όμως φαίνεται να έχει πάρει την μεγάλη απόφαση.

«Θοδώρα, δεν καταλαβαίνω! Πώς φταις εσύ για τον θάνατο του παιδιού μου;» ρωτά η Μαρίνα όταν την επισκέπτεται στο σπίτι της. Έτσι η Θοδώρα χωρίς πολλές περιστροφές θα της πει ότι αγαπούσε τόσο πολύ τον γιο της, Πετρή, που όταν εκείνος την χώρισε, ήθελε να τον εκδικηθεί. Ο θυμός της είχε σκεπάσει την λογική της και το μόνο που επιθυμούσε ήταν να προκαλέσει πόνο στον Πετρή. Άκουσε τον αδελφό της, που τότε λεγόταν, ότι είχε δει τον δολοφόνο του Στεφανή, να φωνάζει το όνομα του Πετρή στον ύπνο του, ηχογράφησε τη στιγμή και παρέδωσε το αρχείο στον Αντώνη.

Οι έρευνες ξεκίνησαν πάλι και ο Αστέρης ανακάλυψε ότι ο Πετρής ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο του ξαδέρφου του. Κατέληξαν να βρίσκονται αντιμέτωποι, κρατώντας στα χέρια τους ένα όπλο, το οποίο στη συνέχεια έφερε τον θάνατο του Πετρή. Η Μαρίνα δεν μπορεί να πιστέψει όσα ακούει και της επιτίθεται: «Ντρέπομαι για χάρη σου!» της λέει και φεύγει. «Είμαι τέρας, το ξέρω και πρέπει να πληρώσω τα λάθη μου. Συγγνώμη,» φωνάζει προς την Μαρίνα, αλλά δεν λαμβάνει απάντηση. Είναι πλέον αργά για να αναιρέσει τα λόγια της.

Η Θοδώρα εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στη σκοτεινή της πλευρά και δεν αργεί να πάρει αποφάσεις σχετικά με τη σχέση της με τον Γιώργο. «Πρέπει να επιλέξουμε για το καλό και των δύο μας,» του λέει όταν εκείνος επιστρέφει στο σπίτι. Ο Γιώργος αναρωτιέται για ποια απόφαση μιλά και η Θοδώρα του εξηγεί πώς η προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα παιδί, όπως της είχε ζητήσει, θα οδηγήσει μόνο σε δυστυχία, καθώς είναι αδύνατον να τα καταφέρουν. «Προτείνω να χωρίσουμε» του λέει, και ο Γιώργος παραμένει έκπληκτος.

Παρά τις παραινέσεις και τις προσπάθειες της οικογένειάς της να την πείσουν, η Θοδώρα αποφασίζει να αφήσει τον Γιώργο, υποκύπτοντας στο σκοτεινό της εσωτερικό κόσμο. Ξαφνικά, η νεαρή γυναίκα βυθίζεται σε έναν ωκεανό των ενοχών. Η στοιχειωμένη της ψυχή θα την οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις που θα φέρουν τον θάνατο της. Συγκεκριμένα, η Θοδώρα θα σκοτωθεί σε ένα δυστύχημα που θα σκάσει σαν βόμβα πάνω από την καταραμένη Άνω Ποριά, βυθίζοντας τους πάντες στη θλίψη.