Η Υπόσχεση – La Promesa Επεισόδια 36-37-38-39-40

Η Πία και ο Μάουρο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν την Τερέσα από τον βαρόνο, καθώς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που διατρέχει….

Η υπόσχεση 12/2 Επεισόδιο 36

Η Χάνα βρίσκεται σε σοκ μετά την ερωτική εξομολόγηση του Μανουέλ και του ζητά να προσποιηθούν πως δεν συνέβη ποτέ. Στο μεταξύ, η Πέτρα αποδοκιμάζει τη μετακίνηση του Λόπε στην κουζίνα και το γεγονός ότι λένε ψέματα στους μαρκησίους, με τον Ρόμουλο να της ζητά να το κρατήσει μυστικό.

Την ίδια στιγμή, η Πέτρα καθώς μιλάει με τον πάτερ Καμίλο της προτείνει να ομολογήσει την αλήθεια. Ο Ρόμουλο προειδοποιεί τον Μάουρο πως εάν δεν βάλει ένα τέλος στην σχέση του με τη Λεονόρ, θα αναγκαστεί να λάβει δραστικά μέτρα.

Η υπόσχεση 13/2 Επεισόδιο 37

Η Πία συμβουλεύει την Τερέσα να είναι προσεκτική όσον αφορά τον βαρόνο, ενώ ανησυχεί πως η Πέτρα θα αποκαλύψει την αλήθεια για τον Λόπε στους μαρκησίους. Παράλληλα, η Χιμένα διοργανώνει μια απόδραση στην εξοχή μαζί με τον Μανουέλ, εκείνος όμως αρνείται κατηγορηματικά.

Στο μεταξύ, ο Ρόμουλο συνειδητοποιεί πως η ιδέα του για το δείπνο με τους δούκες του Μπελμοντέ, προκειμένου να απομακρυνθεί η Λεονόρ από τον Μάουρο, δεν είχε καμία επιτυχία.

Η υπόσχεση 14/2 Επεισόδιο 38

Ο Μάουρο εξηγεί στη Λεονόρ πως για να είναι μαζί θα πρέπει να αφήσει πίσω της τον πολυτελή τρόπο ζωής. Παράλληλα, η Καταλίνα αναγκάζεται να απειλήσει την Πέτρα, έτσι ώστε να μην αποκαλύψει την αλήθεια για τον Λόπε.

Στο μεταξύ, ο Σαλβαδόρ σώζει τη Μαρία Φερνάντεθ από ένα μικρό ατύχημα, πυροδοτώντας μια γρήγορη φιλία και ενδεχομένως, κάτι περισσότερο. Ο Μανουέλ προσπαθεί να διαχειριστεί την πίεση που δέχεται από την οικογένεια του να παντρευτεί τη Χιμένα, ενώ κάνει μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια με τη Χάνα.

Η υπόσχεση 15/2 Επεισόδιο 39

Ο Μανουέλ προτείνει στη Χάνα να πάνε μια βόλτα και κατά την διάρκεια της πτήσης, η ίδια συνειδητοποιεί ότι αυτή θα είναι η τελευταία έξοδος μαζί του και ξεσπά σε κλάματα. Μόλις ο Μανουέλ το αντιλαμβάνεται προσπαθεί να την παρηγορήσει, με τη Χιμένα να τους διακόπτει την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Η Χιμένα αποφασίζει να φύγει από το αρχοντικό σε έξαλλη κατάσταση, με τον Μανουέλ να καταφέρνει να την πείσει να μείνει στο δείπνο καθώς έχει να ανακοινώσει κάτι σημαντικό.

Η υπόσχεση 16/2 Επεισόδιο 40

Κατά την διάρκεια του δείπνου ο Μανουέλ αποκαλύπτει το ύπουλο σχέδιο της Κρουθ και της Χιμένα, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά. Η μαρκησία φοβάται ότι ο Μανουέλ θα διακόψει μια για πάντα τον αρραβώνα αυτόν, ωστόσο εκείνος τους επιφυλάσσει μια άλλη έκπληξη. Η επικείμενη άφιξη της αδελφής της Κρουθ, Εουχένια, έχει προκαλέσει αίσθηση στο αρχοντικό.

Η Πία και ο Μάουρο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν την Τερέσα από τον βαρόνο, καθώς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που διατρέχει.