Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια: Η Μαρίνα έξαλλη φτάνει στο σπίτι, ενώ ο Μάνος τρέχει πίσω της και μάταια προσπαθεί να την ηρεμήσει και να της εξηγήσει. … Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Η ατμόσφαιρα στο σπίτι των Βρεττάκων είναι βαριά…

«Μπορείς σε παρακαλώ να με πιστέψεις; Δεν έχει γίνει τίποτα μεταξύ μας κι ούτε πρόκειται!!!», της λέει ξανά και ξανά. «Αντί να το ξεκόψεις;; Αυτό είναι ακόμα χειρότερο! Κι είσαι και πατέρας! Μπράβο, ωραίο πρότυπο! Χωρίζουμε!!!», του φωνάζει και φεύγει εξοργισμένη πάνω.

Παίρνει ένα σακ βουαγιάζ και αρχίζει να μαζεύει τα ρούχα της. «Και που ασχολήθηκες μαζί της, έστω για χαβαλέ, δείχνει ανωριμότητα! Δεν μου κάνεις!!! Τι με κοιτάς; Φύγε, δεν θέλω να σε βλέπω!», συνεχίζει να φωνάζει η Μαρίνα και ο Μάνος φεύγει σαν βρεγμένη γάτα και αμέσως τηλεφωνεί στον Αποστόλη, ζητώντας του να έρθει στο σπίτι για της εξηγήσει εκείνος.

Αργά το βράδυ, ο Δημοσθένης είναι με την Ξένια και αφού κάνουν έρωτα εκείνος της δίνει 500 ευρώ και φεύγει ψυχρός. Την ίδια ώρα, ο Μιλτιάδης και η Αλκμήνη είναι σε μια απόμερη παραλία και κάνουν έρωτα, ενώ η Βασιλική βλέπει έναν εφιάλτη και πετάγεται έντρομη.

Την επόμενη μέρα, η ατμόσφαιρα στο σπίτι των Βρεττάκων είναι βαριά, με τον Μάνο να ζητά πάλι συγνώμη από την Μαρίνα και να να σκεφτεί την Αγγελική. «Η Αγγελική δεν είναι χαζή… κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει, γι’ αυτό την έστειλα βόλτα με τη Ντάρνα!», της λέει. «Η σχέση μου μαζί της δεν θα αλλάξει σε τίποτα! Άλλο ένα παιδάκι χωρισμένων γονιών! Θα βρω εγώ τον τρόπο να της το φέρω γλυκά.. ίσως περιμένω να γυρίσει κι ο Ισίδωρος πρώτα…Έχουμε χωρίσει και δεν το ξέρεις!», του απαντά και φεύγει, αφήνοντας τον άναυδο.

Την ίδια ώρα, στο αστυνομικό τμήμα ο Κουράκος δίνει εντολές στην Δήμητρα, τον Στράτο και το Βαγιάκο για το πως θα προχωρήσουν οι έρευνες για την εξιχνίαση του φόνου της Ευαγγελίας Δούσκα, ενώ ο Δημοσθένης πηγαίνει στο γυμναστήριο του Ορέστη και τον καλεί στο σπίτι του για φαγητό. Λίγο αργότερα, ο Μάνος πηγαίνει στο ανθοπωλείο για να ζητήσει και πάλι συγνώμη από την Μαρίνα: «Δεν θα έκανα τίποτα για να θέσω σε κίνδυνο αυτό που χτίσαμε. Και μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να σε χάσω, θέλω να πάω να φουντάρω απ’ τον Ταΰγετο, αλήθεια στο λέω. Είμαι μόνο δικός σου… είσαι ότι πιο όμορφο μου έχει συμβεί ποτέ. Σ’ αγαπάω… κάθε μέρα και πιο πολύ. Συγνώμη», της λέει κι εκείνη τον κοιτάζει προβληματισμένη.

Στο μεταξύ η Μαργαρίτα ζητάει από τον Λυκούργο να βοηθήσει τον Χρήστο Λαμπράκου: «Είναι αθώος Λυκούργο… δεν τη σκότωσε αυτή τη κοπέλα. Ήταν ο εύκολος στόχος, επειδή είναι άστεγος… δεν την αντέχω αυτή την αδικία!», του λέει και συνεχίζει: «Είμαι σίγουρη γι’ αυτό. Θα τον επισκεφθώ στις φυλακές, να του τονώσω το ηθικό…»

Ο Φίλιππος και η Βασιλική πηγαίνουν για ψώνια και ο Σωτήρης παρακολουθεί κάθε τους κίνηση. Την ίδια ώρα, η Ασπασία επισκέπτεται την Χάιδω για της πει ότι ο Δημοσθένης πλέον ξέρει ότι η Ειρήνη δεν είναι κόρη του. «Δεν πρόλαβα να του πω τα πάντα όμως…μία που άκουσε ότι δεν είναι παιδί του και μία που φύγαμε σούμπιτοι για το νοσοκομείο! Δεν ξέρει ότι είναι του Πέτρου…», της ομολογεί και η Χάιδω την ξορκίζει να μην του πει όλη την αλήθεια.

Ο Λυκούργος πηγαίνει στο γραφείο του Κουράκου για να του δώσει μια νέα πληροφορία για την γυναίκα που δολοφονήθηκε. Ο Φίλιππος οδηγεί σε έναν επαρχιακό δρόμο και ο Σωτήρης τον ακολουθεί με μια μηχανή. Προσπερνάει το αμάξι του Φίλιππου και λίγο πιο κάτω σταματά και κρύβεται μέσα στους θάμνους. Βγάζει το όπλο του, ρυθμίζει το στόχαστρο και μόλις εμφανίζεται το αυτοκίνητο του Φίλιππου πατάει την σκανδάλη…