Η νέα σειρά «Famagusta» του MEGA, με θέμα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, κατάφερε να καθηλώσει το κοινό με τις πραγματικές αφηγήσεις.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη νέα σειρά του Mega, «Famagusta».

Famagusta είναι η λατινική ονομασία της κυπριακής πόλης Αμμόχωστος. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και ο ομώνυμος κόλπος είναι ονομασμένος μετά από αυτή. Τον Αύγουστο του 1974, τα τουρκικά στρατεύματα την κατέλαβαν κατά τη διάρκεια της εισβολής τους στην Κύπρο και οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοί της αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν και να γίνουν πρόσφυγες.

Famagusta σημαίνει η πόλη που είναι κυριολεκτικά χωμένη στην άμμο. Χρόνια, η Αμμόχωστος ήταν παγκοσμίως γνωστή ως τουριστικός προορισμός, ιδιαίτερα μεταξύ 1960 και 1974, χάρη στις αμμώδης παραλίες της. Η πόλη ήταν γνωστή ως Σαλαμίνα στην αρχαιότητα, όμως αργότερα μετονομάστηκε σε Αρσινόη και Κωνστάντια.

Στη σειρά «Famagusta» του MEGA, που έχει εντυπωσιάσει τους τηλεθεατές από το πρώτο επεισόδιο, παρακολουθούμε την πορεία μιας οικογένειας που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τραγική ιστορία της Κύπρου, μέσα από 24 συναρπαστικά επεισόδια. Η υπόθεση κυλά μεταξύ ανθρωπίνων δραμάτων, δοκιμασμένων σχέσεων, αποκαλύψεων κρυμμένων μυστικών και ιστοριών επιβίωσης.