Σασμός: Το μίσος μεταμορφώνει την Βασιλική σε αδίστακτη γυναίκα… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Η Βασιλική είναι βαθιά συγκλονισμένη από τον θάνατο του γιου της, του Νικηφόρου. Αυτή η απώλεια της έχει μαυρίσει την ψυχή της και έχει δημιουργήσει ένα μίσος τόσο έντονο που δεν είχε ποτέ νιώσει για κανέναν άνθρωπο. Αυτό το μίσος δεν είναι για κανέναν άλλον παρά για εκείνους που θεωρεί υπεύθυνους για τον θάνατο του γιου της.

Έτσι, για να βρει γαλήνη, απευθύνεται στον Μαθιό, ζητώντας του να πάρει εκδίκηση. Εκείνος, ωστόσο, δεν μπορεί να πιστέψει τα λόγια της. Η ιδέα ότι η γυναίκα που πάλεψε τόσο για να ενώσει την οικογένειά του με τους Βρουλάκηδες, τώρα αναζητεί εκδίκηση, φαίνεται αδιανόητη.

Όμως, η μάνα του, ξέρει τι πρέπει να κάνει και δεν διστάζει. Καλεί τον Δημητρό και τον Νικολή στο σπίτι της και τους αναθέτει το βάρος της εκδίκησης για τον θάνατο του Νικηφόρου. Ο Αντώνης, που γνωρίζει πολύ καλά την Καπετάνισσα, προειδοποιεί τη Μαρίνα να προσέχει.

Ο αστυνόμος είναι βέβαιος ότι η Καλλιόπη έχει ήδη σχεδιάσει τη δική της εκδίκηση, και συμβουλεύει τη Μαρίνα να κρατηθεί μακριά από την ίδια και από όλη την οικογένεια των Σταματάκηδων. Ωστόσο, η Μαρίνα δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα αυτή. Αποφασίζει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προλάβει την τραγωδία. Συγκεντρώνει, λοιπόν, τους άντρες της οικογένειάς της και προσπαθεί να τους πείσει να μην εμπλακούν σε περαιτέρω βία και αίμα.

Μόνο που πλέον η Μαρίνα αντιμετωπίζει όχι μόνο την Καλλιόπη αλλά και μια Βασιλική που έχει μεταμορφωθεί πλήρως από τον παλιό της εαυτό. Η Βασιλική είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί και να επιβάλει τη τιμωρία του Λάζαρου. Το μόνο πράγμα που θέλει είναι η εκδίκηση, και αυτή η αποφασιστικότητα της την καθιστά ανελέητη.