Συναρπαστικές εξελίξεις έρχονται στα προσεχή επεισόδια της δημοφιλούς σειράς «Η Γη της Ελιάς», καθώς η ζωή της Ασπασίας φαίνεται να καταρρέει μετά την αποκάλυψη του σκοτεινού σχεδίου εκδίκησης που ετοίμαζε ο σύζυγός της, Δημοσθένης.

Παρότι η Ασπασία είχε υπομείνει δύσκολες στιγμές στον γάμο της με τον Δημοσθένη, επέλεξε να δέχεται την άσχημη συμπεριφορά του, προκειμένου να μην διαλύσει την οικογένεια της.

Το τελευταίο διάστημα όμως έχει υποψίες ότι ο Δημοσθένης έχει ερωμένη, ενώ η Ξένια, θέλοντας να τους χωρίσει, κάποια στιγμή της τηλεφωνεί ανώνυμα και την ενημερώνει ότι ο άντρας της έχει εξωσυζυγική σχέση, η ερωμένη του περιμένει το παιδί του και μάλιστα της δίνει και την διεύθυνση της.

Η Ασπασία, συγκλονισμένη από όσα ακούει από την άλλη άκρη της γραμμής, αποφασίζει να πάει στην Καλαμάτα. Εκεί συναντά την Ξένια, η οποία επιβεβαιώνει όλα όσα έχει μάθει. Επιστρέφοντας στο σπίτι, μιλά με τον Δημοσθένη, ζητώντας εξηγήσεις κι εκείνος της αποκαλύπτει το σχέδιο του.

Η Ασπασία, ταραγμένη, αρνείται να μεγαλώσει ένα παιδί που δεν είναι δικό της και φεύγει από το σπίτι. Όταν η Ειρήνη την ρωτά τι συμβαίνει, η Ασπασία της λέει τα πάντα και της αποκαλύπτει ότι δεν είναι κόρη του Δημοσθένη.

Λίγο αργότερα, συναντώντας τον Λυκούργο, η Ασπασία του ζητά να αναλάβει το διαζύγιο. Ωστόσο, ο Δημοσθένης του δηλώνει ότι δεν πρόκειται να χωρίσουν και τον προειδοποιεί ότι, αν καταλήξουν στα δικαστήρια, αυτή που θα πρέπει να φοβάται είναι η Ασπασία και όχι ο ίδιος.