Η Γη της Ελιάς: Στη νιότη τους, ο Στάθης και η Ιουλία βίωσαν μια αγάπη τόσο βαθιά που και για τους δύο έμεινε χαραγμένη στην καρδιά τους. Αν και η αγάπη τους ήταν δυνατή, για την οικογένεια των Βρεττάκων, αποτελούσε αντικείμενο συζητήσεων και αμφισβητήσεων…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Δόθηκε για υιοθεσία και κατέληξε στο πεζοδρόμιο…

Ο φτωχός αγρότης Στάθης Καπερνάρος, ειδικά για τον Ιπποκράτη Βρεττάκο, που ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός της Ιουλίας και πατέρας της μικρής Μυρτάλης, ήταν ακατάλληλος γαμπρός. Η Ιουλία, γνωρίζοντας καλά την απέχθεια της οικογένειά της για τον Στάθη και συνειδητοποιώντας πως ο γάμος τους θα σήμαινε τον αποκλεισμό της από την οικογενειακή περιουσία, όταν κατάλαβε πως είναι έγκυος, αποφάσισε να φύγει για την Αθήνα, όπου θα γεννούσε και θα αναθρέφει το παιδί μόνη της.

Στην Αθήνα, η Ιουλία 8 μηνών έγκυος είχε ένα τραγικό ατύχημα. Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με την φίλη της, είχαν ένα σοβαρό δυστύχημα με τη μηχανή τους. Η φίλη της έχασε τη ζωή της, και όπως της ανακοίνωσαν στο νοσοκομείο, το παιδί που κυοφορούσε είχε πεθάνει. Ωστόσο, αυτό ήταν ένα ψέμα. Το μικρό κοριτσάκι της είχε επιβιώσει, βρίσκοντας καταφύγιο στη θερμοκοιτίδα. Ένας γιατρός την εξαπάτησε, υποστηρίζοντας ότι το παιδί της είχε πεθάνει και στη συνέχεια το έδωσε παράνομα για υιοθεσία, έναντι ενός μεγάλου χρηματικού ποσού.

Ο Στάθης τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια θλιβερή κατάσταση. Η αγαπημένη του Ιουλία τον είχε προδώσει, κρύβοντας την εγκυμοσύνη της και επιλέγοντας να τον εγκαταλείψει. Γιατί η Ιουλία υπέκυψε στην πίεση του μεγάλου αδελφού της Ιπποκράτη και τον χώρισε; Γιατί δεν του αποκάλυψε ποτέ την αλήθεια για την εγκυμοσύνη της και επέλεξε να εξαφανιστεί κρυφά στην Αθήνα για να γεννήσει μόνη της; Γιατί δεν μοιράστηκε το μυστικό αυτό ούτε με την οικογένειά της; Γιατί φοβούνταν τόσο πολύ τον Ιπποκράτη και τον είχε σε τόσο υψηλή εκτίμηση, πιστεύοντας πως μπορούσε να κάνει τα πάντα; Και γιατί πίστευε ότι πίσω από το τροχαίο με τη μηχανή κρυβόταν κάτι περισσότερο από ένα απλό ατύχημα;

Τελικά, ο Στάθης και η Ιουλία, με τη βοήθεια του Δημοσθένη, καταφέρνουν να εντοπίσουν την κόρη τους. Ο Δημοσθένης, με τις διασυνδέσεις του στην Αθήνα και τα παράνομα κυκλώματα, καταφέρνει να ανακαλύψει το παιδί που είχε πουλήσει ο γιατρός. Η κόρη τους ζει και εργάζεται ως συνοδός πολυτελείας στην Θεσσαλονίκη.