Ο Πέτρος ενημερώνεται από τον Άγγελο για την επίσκεψη του Σωτήρη στο γραφείο του Ιπποκράτη, ενώ λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο Παύλος ενημερώνει τον Μιχάλη:

«Είχαμε μια ανατροπή… Ανάμεσα στους κατηγορούμενους στη δίκη……είσαι κι εσύ, Μιχάλη», του ανακοινώνει και ο Μιχάλης σοκάρεται και αδυνατεί να το πιστέψει, όπως και ο Στελής που ακούει τον Παύλο.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη σειρά του Mega Το Ναυάγιο.

«Και για ποιο λόγο με κατηγορούνε δηλαδή γιατί θα τρελαθώ! Που δεν έκοψα ταχύτητα στα 9 μποφόρ; Που δεν κατέβασα τις λέμβους; Ή μήπως έκλεψα τα σωσίβια που δεν υπήρχαν;! Πώς φταίω εγώ;», αναρωτιέται ο Μιχάλης και ο Πάυλος του εξηγεί: «Έχουν χαρτί με την υπογραφή σου, Μιχάλη… Αποδεικνύουν ότι εσύ ήσουν υπεύθυνος για την επισκευή του καταπέλτη».

Ο Μιχάλης αποφεύγει να κοιτάξει τον Στελή και συνεχίζει σαστιεμένος στον Πάυλο και πάει να του πει: «Τυπικά ίσως… Αλλά…», αλλά εκείνος το κόβει: «Το τυπικά τους αρκεί… Σημασία έχει πού έβαλες την υπογραφή σου. Κι εσύ την έβαλες σε ένα χαρτί που λέει πως ήσουν υπεύθυνος για την επισκευή. Με βάση αυτό κατάφεραν να σε βάλουν στους κατηγορούμενους.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Ειρήνη αποφασίζει να τηλεφωνήσει στον Πέτρο για να βρεθούν στο εκκλησάκι κοντά στο σπίτι της. «Ειρήνη, η κοπέλα που είδες τις προάλλες στην αυλή… Δεν είναι αρραβωνιαστικιά μου. Η Φανή δεν ήταν τίποτα. Δεν ήμασταν ποτέ αρραβωνιασμένοι. Θα στα πω όλα.

Πιστεύεις τουλάχιστον ότι αυτά που νιώθω για σένα είναι αλήθεια; Γιατί είναι… Και είναι η μόνη αλήθεια που έχει σημασία. Όλα τα άλλα θα σου τα εξηγήσω, αρκεί να μ’ αφήσεις», την παρακαλάει, όμως εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ο Ιπποκράτης και απαιτεί εξηγήσεις: «Θα μου εξηγήσει κάποιος τι συμβαίνει;!»…