Ο Απόστολος Γκλέτσος, με το ρόλο Τζόν Μαυρίδης, επισκέπτεται τη Γη της Ελιάς μετά τις γιορτές, κερδίζοντας την αγάπη της Αθηνάς. Την ίδια ώρα, η Μαρία αποφασίζει ότι ο Τζόν είναι κατάλληλος για γάμο με την κόρη της.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Σε βόλτα του στη Μάνη για επαγγελματικούς λόγους με τον Ισίδωρο, ο Τζόν γνωρίζει την σαγηνευτική Αθηνά, η οποία επίσης υποκύπτει στον έρωτά του, φοβούμενη ωστόσο να αποκαλύψει τη σχέση τους στη Μαρία λόγω του παρελθόντος της, παρόλο που η Μαρία το έχει ήδη υποπτευθεί.

Τόσο ο Τζόν όσο και η Αθηνά επιλέγουν να επισκεφτούν το Σούνιο, στιγμή στην οποία η Μαρία δείχνει να θαυμάζει και να εγκρίνει τη σχέση του Τζον με την κόρη της.

Σύμφωνα με το Τηλέραμα, ο Τζον δηλώνει στη Μαρία ότι τα συναισθήματα του είναι αληθινά και θέλει να την κάνει ευτυχισμένη. Η Μαρία, με τη σειρά της, υποστηρίζει στην Αθηνά ότι ο Τζόν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για εκείνη, καθώς είναι στη σωστή ηλικία και αξίζει να τον παντρευτεί.

Στις επόμενες εξέλιξεις της σειράς «Η Γη της Ελιάς», θα δούμε την σύγκρουση μεταξύ Λυκούργου και Χρήστου, καθώς ο πρώτος ανακαλύπτει την μυστική σχέση που ο Χρήστος έχει με την Αριάδνη. «Είμαι ερωτευμένος με εκείνη, μπορείς να με σκοτώσεις».

Ο Λυκούργος είχε υποθέσει ένα ψιλοφλέρτ μεταξύ Χρήστου και Αριάδνης και τον είχε προειδοποιήσει να μην την προσλάβει στη ταβέρνα. Όταν όμως τον ενημερώνουν για την απιστία του Χρήστου, γίνεται έξω φρενών με τον ανιψιό του. «Έμαθα ότι είσαι μαζί με την Αριάδνη. Πες μου ότι δεν είναι αλήθεια», λέει στον Χρήστο, ο οποίος, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να το αρνηθεί, παραδέχεται ότι είναι αλήθεια με κατεβασμένο το βλέμμα του.

Θυμωμένος, ο Λυκούργος του λέει «Σου είχα πει να είσαι προσεκτικός, να απομακρυνθείς από αυτήν. Δεν με άκουσες και τώρα δες τι έχει γίνει». Τότε, τον ρωτάει «Σε χάλασε κάτι με την Αφροδίτη; Γιατί παντρεύτηκες αν δεν ήσουν σίγουρος;»

Τότε, ο Χρήστος απελπισμένος του λέει ότι η Αφροδίτη είναι υπέροχη γυναίκα που την αγαπά, αλλά την Αριάδνη την ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που την είδε.

Ο Λυκούργος κατανοεί ότι ο Χρήστος δεν είχε σκοπό να προκαλέσει πόνο στην Αφροδίτη, αλλά και ο ίδιος αισθάνεται απελπισία και άσχημα για την Αφροδίτη, η οποία δεν έχει καν υποψιαστεί για όλα αυτά.