Όπως θα διαπιστώσουμε αργότερα στη σειρά «Σασμός», η συγκρουσή του Αστέρη και της Αργυρώς οδηγεί τη σχέση τους σε δύσκολη θέση. «Δεν είναι δολοφόνος, Αργυρώ. Είναι ο αδελφός μου…»

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Αποκαλύπτεται ότι ο Μαθιός είναι ο δολοφόνος του Στεφανή και αυτό ταράζει βαθυά την Αργυρώ με αποτέλεσμα να αμφισβητεί τη σχέση της με τον Αστέρη. Γρήγορα παίρνει θέση ενάντια της οικογένειάς του και αναρωτιέται γιατί ο Αστέρης προτιμά την στήριξη ενός δολοφόνου.

Ο Αστέρης λοιπόν, προσπαθεί να της περάσει το μήνυμα πως ο Μαθιός προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα που αγαπούσε και το παιδί της. Αντιστοίχως, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα είχε κάνει το ίδιο εκείνος για την Αργυρώ αν εκείνη ζούσε δίπλα σε έναν άνδρα που δεν την αξίζει.

Τη στιγμή που τον ακούει, η Αργυρώ αισθάνεται ότι ο Αστέρης την αφήνει δευτέρη σε σχέση με τον Μαθιό, την Καλλιόπη, και τον ίδιο τον εαυτό του. Δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό και βλέπει στον χωρισμό τη μόνη λύση. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να χωρίσουν.

Όταν η Αργυρώ του το ανακοινώνει, ο Αστέρης χωρίς δυνάμεις λέει επίπονα πως είναι καιρός να φύγει από το σπίτι και πως θα επιστρέψει για να πάρει τα πράγματά του όταν εκείνη δεν θα βρίσκεται εκεί. Η Αργυρώ, βλέποντας την σχέση της να καταρρέει για μία ακόμη φορά, λυγίζει και ξεσπάει σε κλάματα.