Η Μεταξία θυμίζει καζάνι που βράζει

Σε μια κίνηση απόλυτης απελπισίας, αποφασίζουν να προβούν η Θεοφανώ και ο Μάρκος, που περιμένουν τον καρπό του έρωτα τους. Αντιμετωπίζοντας τη μοίρα που τους οδηγεί σε μια ζωή μακριά ο ένας τον άλλον, αποφασίζουν να θυσιάσουν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή τους. Στόχος του είναι να το σκάσουν από όλους και όλα. Πώς, όμως, κατέληξαν σε αυτή την απόφαση;

Όπως ήδη είναι γνωστό, η Θεοφανώ περιμένει το παιδί του Μάρκου και νόμιμου κληρονόμου της οικογένειας. Καθώς το μυστικό για την εγκυμοσύνη της διαδίδεται στον πύργο, όλοι επικεντρώνονται στο να μάθουν την ταυτότητα του πατέρα του παιδιού.

Η Μεταξία, γνωρίζει ότι η υπηρέτρια τους συναντιέται με τον άντρα της και μέσα τη βράζει. Οι υποψίες ότι αυτός είναι ο πατέρας του παιδιού της Θεοφανώς την κάνουν να θέλει να εμποδίσει τη γέννηση του παιδιού.
«Αυτό το μωρό δεν θα γεννηθεί! Δεν πρόκειται να κάνει αυτή τον διάδοχο του άντρα μου», μονολογεί σχεδιάζοντας στρατηγικά τα επόμενα βήματά της.

Από την άλλη, ο Μάρκος και η Αναστασία είναι οι μόνοι που γνωρίζουν την αλήθεια σχετικά με την πατρότητα του παιδιού. «Τρέμω να μην της συμβεί κάτι κακό έτσι και το μάθει ο πατέρας», λέει στην μητέρα του κι εκείνη τον συμβουλεύει: «Ξέχνα ό,τι έγινε και κοίτα τη γυναίκα σου! Αυτό είναι το σωστό, γιε μου».
Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, η απόφαση που παίρνει η Αναστασία για να αποφύγει την αντίδραση της κοινωνίας φέρνει τον Μάρκο στα όρια της απελπισίας.