Στη σειρά “Γη της Ελιάς“, η Αθηνά βιώνει ευχάριστες στιγμές, καθώς η εμφάνιση ενός νέου ανθρώπου στη Μάνη της προκαλεί έντονα συναισθήματα. Ο Ισίδωρος, μετά από ένα ταξίδι του στην Αμερική, φέρνει στην Ελλάδα τον Τζον Μαυρίδη, έναν Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία από τη Βοστόνη, ο οποίος έχει συνεργασίες με την οικογένεια Βρεττάκου.

Ο Μαυρίδης, ρόλος που ενσαρκώνεται από τον Απόστολο Γκλέτσο, εμφανίζεται στη Μάνη και συναντά την οικογένεια Βρεττάκου για να συζητήσουν επαγγελματικά θέματα. Σε μία από αυτές τις συναντήσεις, συναντά την Αθηνά και αμέσως γίνεται αντιληπτή η έλξη ανάμεσά τους. Η σχέση τους αναπτύσσεται σταδιακά και γίνεται πιο έντονη, μετατρεπόμενη σε μια παθιασμένη ερωτική σχέση, φέρνοντας την Αθηνά σε μια κατάσταση πραγματικής ευτυχίας μετά από πολύ καιρό.

Η μητέρα της Αθηνάς εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιλογή της κόρης της, κάνοντας ένα αστείο σχόλιο σχετικά με τις προηγούμενες σχέσεις της κόρης της και εκφράζοντας την έγκρισή της για τον νέο σύντροφό της.

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς “Η Γη της Ελιάς”, πρόκειται να συμβούν ανατροπές, με την Αντωνία να αποκαλύπτει στον Μιλτιάδη το παρελθόν της με την Αλκμήνη και το σύμφωνο συμβίωσης που είχαν υπογράψει.

Η Αντωνία, βαθιά ερωτευμένη με την Αλκμήνη, βρίσκεται σε κατάσταση αγωνίας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την κερδίσει πίσω. Η σχέση της με την Αρετή,, την έχει διδάξει πως πρέπει να διεκδικεί αυτό που θέλει. Η Αρετή, αναγνωρίζοντας την απελπισία της Αντωνίας, της δίνει μια σημαντική συμβουλή που η Αντωνία αποφασίζει να ακολουθήσει.

Έτσι, σε μια επίσκεψη στο καφενείο, η Αντωνία αποφασίζει να αποκαλύψει μπροστά στον Μιλτιάδη και στους άλλους πελάτες το σύμφωνο συμβίωσης που είχε με την Αλκμήνη. Η αποκάλυψη αυτή προκαλεί μεγάλη έκπληξη και σοκ στον Μιλτιάδη και τους υπόλοιπους. Η Αντωνία φαίνεται αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει την προσπάθειά της να επανακτήσει την Αλκμήνη, αλλά θα καταφέρει να το πετύχει ή θα καταλήξει να χάσει την αξιοπρέπειά της με τις ενέργειές της;