Η Γη της Ελιάς: Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Γη της ελιάς αφήνει πολλά θέματα ανοιχτά. Οι φανς, βέβαια, ανησυχούν ιδιαίτερα για δύο πτυχές: την κατάσταση ομηρίας στο σπίτι των Βρεττάκων και την τύχη των παρευρισκομένων, κυρίως του Μάνου και της έγκυος Μαρίνας, αλλά και για την Βασιλική, που βρέθηκε αντιμέτωπη με τον θάνατο καθώς παλεύει να επιβιώσει μετά το περιστατικό που την έριξε στη θάλασσα, με την μπλούζα της να παγιδεύεται στην προπέλα του σκάφους… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: ανοικτά μέτωπα…

Στο πρώτο από τα ανοικτά μέτωπα, η κατάσταση φαίνεται να είναι σχετικά καθαρή, και το τρέιλερ που προβλήθηκε πριν μέρες απαντάει πολλά από τα ερωτηματικά που έχουμε. Η ομηρία αποκαθίσταται με την παρέμβαση του Κωνσταντίνου, που είναι αυτός που καταφέρνει να αποδράσει από το σπίτι και να ειδοποιήσει τις αρχές, ενώ οι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει την περιοχή και είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν με τους ομήρους. Ο Κουράκος είναι αυτός που ηγείται της διαδικασίας, επιδιώκοντας να ολοκληρωθεί η επιχείρηση χωρίς να υπάρξουν απώλειες από καμία πλευρά.

Ωστόσο, η πραγματικότητα αποδεικνύεται πιο δύσκολη. Παρά τις προσπάθειες του Κωνσταντίνου να πείσει τον Δημοσθένη να σταματήσει τους ανθρώπους του, η κατάσταση εκτροχιάζεται. Ο Δημοσθένης, αγωνιώντας, δίνει εντολή να διακοπεί η επίθεση και να παραδοθούν στις αρχές, ωστόσο ο χρόνος που το κάνει είναι αργοπορημένος…

Παρά τις παρακλήσεις του Μάνου και των υπολοίπων να ελευθερώσουν τη Μαρίνα λόγω της ευάλωτης κατάστασής της, οι απαγωγείς αδιαφορούν και οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Η νεαρή γυναίκα, που ταράσσεται για τη ζωή του αγέννητου παιδιού της, αντιμετωπίζει ανυπόφορους πόνους στην κοιλιά, παραδίδεται στην αδυναμία και όταν επιτέλους λύνεται η ομηρία, ο Μάνος την οδηγεί αμέσως στον γιατρό.

Εκεί ακούνε μαζί τα άσχημα νέα: το παιδί τους δεν ζει πλέον. Συντετριμμένοι και οι δύο δυσκολεύονται να αποδεχθούν το ανείπωτο δυστύχημα και αναζητούν υποστήριξη και παρηγοριά ο ένας από τον άλλο.

Παρόλα αυτά, ακόμα και η αγκαλιά του αγαπημένου φαίνεται λίγη για τη Μαρίνα. Αρχίζει να κλείνεται στον εαυτό της, πενθώντας για το παιδί που δεν πρόλαβε να φέρει στον κόσμο, και βυθίζεται σε αυτοκαταστροφικές σκέψεις.

Οι φίλοι και οι συγγενείς της ανησυχούν όλο και περισσότερο καθώς αντιλαμβάνονται την βαθιά της κατάθλιψη και αναζητούν επειγόντως ψυχολογική υποστήριξη για εκείνη…