Έρωτας φυγάς: Στον πρώτο κύκλο, το ζευγάρι πέρασε από σαράντα κύματα. Ο Μάρκος βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ενώ η Αλεξάνδρα βιώνει τον δικό της Γολγοθά σε έναν καταπιεστικό γάμο στέλνοντας τη ακόμα και σε ψυχιατρική κλινική. Παρά ταύτα, η αγάπη τους διατηρείται αναλλοίωτη. Στον δεύτερο κύκλο, που πλησιάζει, οι πλέον σκοτεινοί κρυφοί συνεργοί και οι ψευδείς αλήθειες καταρρέουν, καθώς επιδιώκουν μια κοινή ζωή. Θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις; Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς του OPEN Έρωτας φυγάς.

Έρωτας Φυγάς: Σχεδιάζουν να φύγουν μακριά…

Ο Μάρκος συνεχίζει να στηρίζει την Αλεξάνδρα καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας δύσκολης περιπέτειας που ζει. Τόνισε τη σημασία της παρουσίας του και την αναλαμβάνει όταν, όπως είδαμε στο φινάλε της πρώτης σεζόν, πυροβόλησε τον Ιάσονα. Βρίσκεται πιστά στο πλευρό της Αλεξάνδρας και την διαβεβαιώνει ότι θα βρει τον καλύτερο δικηγόρο για να υπερασπιστεί την υπόθεσή της.

Επιπλέον, καταφεύγει στην εισαγγελέα, την Νάντια Μαρκοπούλου, και της αποκαλύπτει ολόκληρο το παρασκήνιο: «Σε αυτό το σημείο, φέρουμε κοινή ευθύνη! Δεν φορτώνεται μόνο η Αλεξάνδρα αυτό το βάρος. Κυρίως η Μαργέτα φέρει ευθύνη!», της αποκαλύπτει. «Και εγώ έχω μερίδιο ευθύνης, που πίστεψα πως η Αλεξάνδρα με πρόδωσε για να παντρευτεί τον πλούσιο Ιάσονα Δεμερτζή. Επίσης, ρόλο παίζει και η ζήλια της Ευγενία»…

Παράλληλα, ο Μάρκος νιώθει έντονη οργή απέναντι στην Ευγενία και θέλει διαζύγιο. Αναγνωρίζει την ευθύνη της για την κράτηση της Αλεξάνδρας, η οποία, βρισκόμενη στη φυλακή, στέλνει ένα γράμμα στον Μάρκο. Μέσα από αυτό, του ανακοινώνει ότι, παρόλο που ο γάμος της με τον Ιάσονα έχει τελειώσει, δεν μπορεί να είναι μαζί του.

Τον παρακαλεί να την ξεχάσει, καθώς η προτεραιότητά της είναι η φροντίδα των παιδιών της. Ταυτόχρονα, ο Ιάσονας, που αναρρώνει από τον τραυματισμό του, παρακολουθεί με αγωνία τις επισκέψεις του Μάρκου στη φυλακή, ενώ της στερεί κάθε επαφή με τα παιδιά τους. «Η σχέση μας δεν ήταν προορισμένη να επιβιώσει… Έχω αποδεχθεί αυτήν την πραγματικότητα. Εύχομαι και εσύ να το κάνεις. Η αγάπη μας αποδείχτηκε ποινή», της γράφει σε ένα γράμμα του…

Από την άλλη, Στέφανος συμφωνεί με την απόφαση της Αλεξάνδρας, ενώ ο Μάρκος έχει διαφορετική άποψη. Με όσο πιο διακριτικό τρόπο μπορεί, δίνει τη στήριξή του στην Αλεξάνδρα, ειδικά όταν αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές στον δεύτερο κύκλο της σειράς. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, η ζωή της βρίσκεται επανειλημμένα σε κίνδυνο. Η κρίσιμη στιγμή έρχεται όταν η Ευγενία πυροβολεί την Αλεξάνδρα.

Στη συνέχεια, αποκαλύπτεται ένα μεγάλο μυστικό. Η Αλεξάνδρα αποφασίζει να αποκαλύψει στον Μάρκο ότι ο Γιωργάκης είναι γιος του. Η ανησυχία της είναι μήπως το μυστικό αυτό μείνει θαμμένο και ο Μάρκος δεν μάθει ποτέ την αλήθεια. Ωστόσο, επιθυμεί επίσης να βρουν μαζί μια λύση για να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να συνεχίσουν τη ζωή τους από κοινού.

Ο Μάρκος σοκάρεται με την αποκάλυψη. Αρχικά, αισθάνεται θυμό για το γεγονός ότι του έκρυψε την αλήθεια. Θεωρεί πως έπρεπε να το μάθει από την αρχή, όταν είχε μάθει για την εγκυμοσύνη της. Καθώς όμως η Αλεξάνδρα εξηγεί τον λόγο που διάλεξε να μην του το πει, η αρχική οργή του Μάρκου καταλαγιάζει. Τότε συνειδητοποιεί πώς κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, είχε ήδη αναπτύξει συναισθήματα αγάπης για το παιδί.

Αυτό το παιδί δεν ήταν για αυτόν το παιδί του Ιάσονα, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Το είχε αγκαλιάσει, το είχε προστατέψει, χωρίς να σκέφτεται την εχθρότητα μεταξύ τους. Τώρα συνειδητοποιεί τι είναι αυτό που θα τους ενώνει για πάντα: το παιδί τους, η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης τους…

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, με την βοήθεια της Ρηνιώς, ο Μάρκος και η Αλεξάνδρα συναντιούνται συχνά σαν οικογένεια! Κάποιες φορές εκείνη έχει μαζί της και την αδερφή του Γιωργάκη κα μαζί με τον αγαπημένο της σχεδιάζουν να φύγουν μακριά!