«Πανθέοι»: «Οι Πανθέοι» το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών.

«Οι Πανθέοι», ένα αριστούρμα της ς πεζογραφίας, χάρισε στον δημιουργό του Τάσο Αθανασιάδη το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959. Το βιβλίο, ένα από τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, η οικογένεια των «Πανθέων» έρχεται στον ΣΚΑΪ σε μια σειρά που θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά το 1939…

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;..

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της ς, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο…

Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Η Ιστορία όμως τρέχει με πιο γρήγορα βήματα από τους ήρωες…

Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες…

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη)…

«Οι Πανθέοι» – Οι χαρακτήρες της σειράς

Βλάσης Πανθέος(Γιώργος Κωνσταντίνου)
Ο στρατηγός, πατριάρχης των Πανθέων
«Έχω δώσει δεκάδες μάχες στη ζωή μου και τις έχω κερδίσει όλες. Τα παράσημα που μου απονεμήθηκαν για τον ηρωισμό μου στον Μακεδονικό Αγώνα θα κοσμούν τη στολή μου ακόμα και στον θάνατό μου. Το μεγαλύτερό μου, όμως, παράσημο είναι η οικογένειά μου. Τα έξι μου παιδιά που γαλουχήθηκαν με τις αξίες και το ήθος που στερέωσε για γενεές ολόκληρες το σπιτικό μας. Γι' αυτό και η αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της γυναίκας μου Νένας δεν κρύβω πως με συγκλόνισε και αποτέλεσε την αρχή της τρομερής μεταστροφής μου. Άρχισα να απομακρύνομαι από την εκκλησία και να στρέφω την πίστη μου στον πνευματισμό. Το μόνο που με απασχολεί πια είναι να προστατέψω τα παιδιά μου από το να κάνουν κι εκείνα τα ίδια λάθη με εμένα και να δώσω μια και καλή ένα τέλος στην περιβόητη κατάρα των Πανθέων.»

Χρυσοστόμη Πανθέου(Κάτια Δανδουλάκη)
Η μεγάλη αδελφή των Πανθέων
«Λένε πως είμαι σκληρή κι αδιάλλακτη, αλλά εγώ απλώς είμαι ένας άνθρωπος πιστός στις ιδέες του. Είμαι η θεματοφύλακας όλων των αξιών, όλων των σχέσεων, όλων των πραγμάτων που πρέπει να μείνουν ανέγγιχτα στον χρόνο. Η ουσιαστική κληρονόμος της γενιάς των Πανθέων, των ανδραγαθημάτων και των κατακτήσεών τους, της αίγλης όσο και του πλούτου τους, της πραγματικά αστικής πνευματικής κληρονομιάς τους. Θα διαφυλάξω στο ακέραιο -όσο περνά από το χέρι μου- το κάθε τι, από τη θέση ενός κάδρου στον τοίχο, μέχρι την ηθική συνέπεια των συγγενών μου. Γνωρίζω όλα τα μυστικά της οικογένειας και θα κάνω τα πάντα για να μην έρθουν στο φως».

Ανδρέας Πανθέος(Αιμίλιος Χειλάκης)
Ο γιατρός, που πάει κόντρα στην οικογένειά του και παντρεύεται την κατά πολύ νεότερή του, Μάρμω
«Ο κόσμος βλέπει σ' εμένα έναν γοητευτικό, ακέραιο χαρακτήρα. Έναν μπον βιβέρ, με πολλές κατακτήσεις στο παρελθόν. Θα έλεγα πως είμαι ένα ορκισμένο γεροντοπαλίκαρο, μέχρι που θα γνωρίσω αναπάντεχα τη Μάρμω. Θα την ερωτευθώ παράφορα και η ζωή μου θα έρθει τα πάνω- κάτω. Θα συγκρουστώ με τον πατέρα μου και όλη την οικογένειά μου, θα την παντρευτώ παρά τις αντιρρήσεις τους. Όταν καταλάβω ότι εκείνη με απατά με τον αγαπημένο μου ανιψιό τον Κίτσο, θα υπομείνω σιωπηλά και με αξιοπρέπεια την ταπείνωση και το προσωπικό μου μαρτύριο. Είμαι αφοσιωμένος ολόψυχα στη Μάρμω και θα βρίσκω πάντα τη ψυχική δύναμη να παραμένω γενναιόδωρος και αξιοπρεπής ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της σχέσης μας.»

Μάρμω Πανθέου(Μελία Κράιλινγκ)
Η νεαρή σύζυγος του Ανδρέα και πέτρα του σκανδάλου
«Όσοι με βλέπουν μου λένε πως είμαι όμορφη. Ευγενής. Υπερήφανη και έξυπνη. Όμως δυστυχώς λένε πως είμαι κι ανώριμη… Ίσως. Έχοντας χάσει μικρή τους γονείς μου σε ένα ναυάγιο, ο Ανδρέας θα μου καλύψει το κενό που άφησε η απουσία τους. Η οικογένεια των Πανθέων με αντιμετωπίζει καχύποπτα και εχθρικά. Με κατηγορούν πως παντρεύτηκα τον Ανδρέα για τα χρήματα και το κύρος που κουβαλάει το όνομά του, όμως δεν είναι αλήθεια. Δεν είμαι μαζί του γι' αυτό. Τον αγαπάω αληθινά, τον σέβομαι, τον εκτιμάω. Ο Ανδρέας είναι ο άνθρωπός μου. Κι ο Κίτσος… το πάθος στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ.»

Κίτσος Γαλάτης(Μιχάλης Σαράντης)
Ο ζωγράφος που θα μπει αν στον θείο και τη γυναίκα του
«Με αφορμή την έκθεση των τελευταίων έργων μου σε μια μεγάλη γκαλερί της Αθήνας, επιστρέφω από το Παρίσι όπου έμενα τα τελευταία δύο χρόνια. Στη γκαλερί, θα συναντήσω τυχαία τη Μάρμω, χωρίς να γνωρίζω αρχικά πως είναι η σύζυγος του θείου μου, Ανδρέα Πανθέου. Θα γοητευτώ από αυτήν, όμως όταν συνειδητοποιήσω τη σχέση που έχει με την οικογένεια, θα κάνω πίσω και δεν θα εκδηλώσω τα συναισθήματά μου. Όταν όμως ο αγαπημένος μου θείος, μου ζητήσει να κάνω το πορτρέτο της Μάρμως, τότε θα έρθω αντιμέτωπος με κάτι απρόσμενο για εμένα. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ερωτεύομαι με πάθος μια γυναίκα αλλά γνωρίζω πως ένα βήμα προς αυτήν θα είναι και ένα βήμα προς την καταστροφή…»

Ισίδωρος Πανθέος(Νίκος Χατζόπουλος)
Ο συνταξιούχος συμβολαιογράφος και πρωτότοκος γιος των Πανθέων
«Από τότε που πέθανε η γυναίκα μου, έχω αποσυρθεί στην εξοχική κατοικία των Πανθέων, στο Γραμματικό. Ζω εκεί με τον γιο μου, Θωμά, που είναι Εύελπις Αξιωματικός. Αν και πάντοτε η ζωή μου καθοδηγείτο από τη λογική, ο θάνατος του πατέρα μας, Βλάση Πανθέου θα λειτουργήσει καταλυτικά στην πορεία που θα ακολουθήσω. Η γνωριμία μου με τη δασκάλα του Γραμματικού, που έχει το χάρισμα να επικοινωνεί με τον άλλον κόσμο, θα ανοίξει νέους ορίζοντες στη σκέψη αλλά και στις πράξεις μου. Είμαι ο πρώτος που θα μάθει το μεγάλο μυστικό των Πανθέων και θα ξεκινήσω τη δική μου σταυροφορία να γιατί ο πατέρας αποκήρυξε τη μητέρα μας λίγο πριν πεθάνει.»

Φάνης Πανθέος(Θανάσης Κουρλαμπάς)
Ο φαρμακοβιομήχανος Πανθέος που λατρεύει τον ποδόγυρο
«Είμαι ο ιδιοκτήτης της φαρμακοβιομηχανίας ΦΙ-ΠΑΝ. «Φι» από το «Φάνης» και «ΠΑΝ» από το επίθετο της οικογένειάς μας. Έχω μια γυναίκα, τη Βέτα και δυο κόρες, τη Λιάνα και την Ουρανίτσα μου. Επίσημα. Γιατί ανεπίσημα στη ζωή μου έχω και τη Μαριάννα που περιμένει ματαίως να παρατήσω την οικογένειά μου και να την κάνω «κυρία Πανθέου». Ως άνθρωπος είμαι πρακτικός. Ρεαλιστής. Βγαλμένος από την αναγκαιότητα να επικρατήσω. Είμαι έξυπνος, δραστήριος και ικανός. Για τα πάντα! Δεν ανήκω ιδεολογικά πουθενά και κοιτάζω μόνο το συμφέρον μου. Θα συνεργαστώ με τον ανιψιό μου Στάθη και μαζί θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που θα προσφέρει ο πόλεμος που πλησιάζει και στη δική μας γειτονιά!»

Δέσποινα Γαλάτη(Μαρία Καλλιμάνη)
Η επιχειρηματίας, μητέρα του Κίτσου
«Μπορεί ο σύζυγός μου να άφησε εμένα και τον γιο μου τον Κίτσο όταν αυτός ήταν ακόμα μικρό παιδί αλλά αυτό δεν με πτόησε ποτέ. Το αντίθετο. Με πείσμωσε. Κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι μπορώ να τα καταφέρω και μόνη μου. Μεγάλωσα τον γιο μου χωρίς να του λείψει τίποτα. Ίσως, άλλες γυναίκες, όπως η αδελφή μου η Μερόπη να τα παρατούσαν. Να αποδέχονταν τη θέση τους σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Όμως εγώ όχι μόνο δεν έσκυψα το αλλά έγινα καλύτερη από πολλούς άντρες. Ασχολούμαι με το χρηματιστήριο και έχω καταφέρει να αυξήσω την περιουσία που μου άφησε ως προίκα ο πατέρας μου. Λατρεύω τον γιο μου. Ίσως και να τον έχω κακομάθει. Όμως τον καμαρώνω και χαίρομαι για την επιτυχία που έχει ως ζωγράφος. Δεν μετανιώνω για ό,τι έγινε στο παρελθόν. Στεναχωριέμαι αν ό,τι έκανα κάποτε οδήγησε τον άντρα της αδελφής μου στην καταστροφή. Όμως δεν είχα άλλη επιλογή. Έπρεπε να υπερασπιστώ το συμφέρον των Πανθέων. Τώρα, βέβαια, που ο Κίτσος συνάντησε τη Μάρμω… ποιοι είμαστε πια;»

Νίνα Αυγουστάκη(Κόρα Καρβούνη)
Η Νίνα Αυγουστάκη, είναι δραστήρια, έξυπνη και προοδευτική
«Είμαι παντρεμένη με τον γιατρό και συνέταιρο του Αντρέα στην κλινική, Λουκά Αυγουστάκη. Ο γάμος μου θωρείται επιτυχημένος, αφού υπάρχει αγάπη, σεβασμός και αμοιβαία κατανόηση. Όμως υπάρχει και ένα αγκάθι σ' αυτόν. Με τον Λουκά όσο κι αν προσπαθούμε δεν έχουμε καταφέρει να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας κάνοντας ένα παιδί. Αυτό με έχει οδηγήσει στο να αφοσιωθώ με όλη μου τη ψυχή στη διαχείριση του ξενοδοχείου μου. Κάθε βράδυ φοράω το πιο όμορφο, ψεύτικο χαμόγελό μου και προσπαθώ να ικανοποιήσω τις επιθυμίες των καλεσμένων μου… Όταν ο Ανδρέας μού σύστησε τη Μάρμω, αμέσως κατάλαβα ότι θα γίνουμε επιστήθιες φίλες. Όχι απλώς την αποδέχτηκα αλλά έγινα ο άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί. Είμαι η πρώτη που θα διακρίνει τη σπίθα μεταξύ Μάρμως και Κίτσου. Δεν θα την προτρέψω να κάνει κάτι μαζί του, όμως όταν το κάνει δεν θα την κρίνω. Θα τη στηρίξω και θα τη βοηθήσω να κρατήσει αυτή τη σχέση μυστική από τον Ανδρέα. Για μένα άλλωστε, το πάθος, ορίζει τη ζωή.»

Στάθης Μονογιός(Σπύρος Σταμούλης)
Είναι ικανός για όλα και δεν σταματά πουθενά, μέχρι να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα του
«Είμαι ο γιος της Μερόπης, έχω μια αδελφή που λατρεύω, τη Θάλεια και θα κάνω τα πάντα για να την προστατεύσω και να την κάνω να είναι ευτυχισμένη. Ένα τραγικό γεγονός, η αυτοκτονία του πατέρα μου, Παύλου Μονογιού, στάθηκε ικανό για να με κάνει αυτό που είμαι. Από τότε μέχρι και τώρα ο ένας και μοναδικός μου στόχος είναι να αποκαταστήσω τη μνήμη του πατέρα μου και να προσφέρω στην οικογένειά μου όσα στερήθηκαν όλη τους τη ζωή. Θα κάνω τα πάντα για να καταφέρω να ανακτήσουν οι Μονογιοί το κύρος και τη δύναμή τους, για να ξαναβρούν τη θέση τους δίπλα στους Πανθέους. Δεν έχω ηθικούς φραγμούς και δεν θα σταματήσω πουθενά μέχρι να εκπληρώσω τον σκοπό μου. Θα απειλήσω, θα εκβιάσω, θα εκμεταλλευτώ και αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρω.»

Γιάννη Μαρμάρη(Μιχάλης Συριόπουλος)
Ο μεταλλειολόγος με την κρυφή ατζέντα
«Μπορεί να είμαι κοινωνικός, εύθυμος, γοητευτικός και με χιούμορ, όμως στην πραγματικότητα κινούμαι στις σκιές και τα κίνητρά μου για ό,τι κάνω είναι το λιγότερο αμφιλεγόμενα. Η παρουσία μου καλύπτεται από ένα μυστήριο. Οι σκοποί μου σκοτεινοί. Το παρελθόν μου αδιευκρίνιστο και ασαφές. Θα έρθω ως επενδυτής και θα πείσω τον Ισίδωρο Πανθέο να επαναλειτουργήσει τα μεταλλεία στο Γραμματικό. Και σιγά – σιγά θα απλώσω τα δίχτυα μου σε όλους τους Πανθέους ώστε να έρθω ακόμα πιο κοντά στον στόχο μου. Τα μυστικά που κουβαλάω θα φροντίσω να μη βγουν στο φως παρά μόνο όταν θα μου είναι χρήσιμα για να πετύχω αυτό που θέλω. Είμαι ένας αδίστακτος άνθρωπος, ικανός να παρασύρει τους πάντες στην καταστροφή. Χειραγωγώ τους πάντες και δεν θα διστάσω να φτάσω ακόμα και στον φόνο.»

Μιρέλλα(Έλενα Τοπαλίδου)
Το μέντιουμ με το σκοτεινό παρελθόν
«Ήρθα πριν λίγα χρόνια στο Γραμματικό για να δουλέψω ως δασκάλα. Όμως, ο πραγματικός λόγος που με έκανε να ζητήσω αυτή τη δουλειά είναι άλλος και έχει να κάνει με το παρελθόν μου. Το ξεχωριστό χάρισμα που έχω να επικοινωνώ με όσους έχουν φύγει από τη ζωή με έφερε κοντά στον Βλάση Πανθέο. Λένε πως εξαιτίας μου, του σάλεψε και γύρισε την πλάτη του στην εκκλησία. Μπορεί. Εγώ πάλι πιστεύω ότι τον βοήθησα να καταλάβει. Να μάθει. Και να αποκαταστήσει την αδικία που έγινε πριν πολλά χρόνια από τους Πανθέους. Μπορεί η εμφάνισή μου να τρομάζει τον κόσμο. Να με θεωρούν αλλόκοτη. Σκοτεινή. Ας με φοβούνται. Δεν ήρθα εδώ για να κάνω φίλους. Για άλλο σκοπό είμαι εδώ…»

Μερόπη Μονογιού(Αθηνά Μαξίμου)
Η μικρότερη και ίσως πιο προστατευμένη κόρη της οικογένειας
«Ο πατέρας δεν ήθελε να παντρευτώ τον Παύλο Μονογιό. Έλεγε πως δεν ήταν της Τάξης μας και του επιπέδου μας. Εγώ όμως δεν τον άκουσα. Δεν άκουσα κανέναν τους. Έκανα την επανάστασή μου και τον πήρα. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Ούτε όταν αυτός μας οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στιγματίστηκε με την κατάχρηση που έκανε. Δεν ήταν κακός. Ούτε απατεώνας. Ήθελε να είναι ισάξιος των Πανθέων και να μας υπολογίζουν όλοι όπως αυτούς. Έχω δυο παιδιά. Ο γιος μου ο Στάθης μου θυμίζει πολύ τον πατέρα του. Είναι κι αυτός φιλόδοξος. Εργατικός και επίμονος. Και δεν το βάζει ποτέ κάτω μέχρι να τα καταφέρει. Η Θάλεια μου πάλι είναι πιο χαμηλών τόνων. Ερωτευμένη με τον Δημήτρη που όμως η ανέχεια, τους βάζει εμπόδια στην ευτυχία τους. Δεν μισώ τα μου. Ούτε κρατώ κακία στον πατέρα. Όμως, δεν μπορώ να τους συγχωρέσω που δεν αποδέχτηκαν ποτέ τον άντρα μου. Και ξέρω ότι τώρα, ο γιος μου, θα πάρει το αίμα μας πίσω και θα μας φέρει εκεί που ανήκαμε πάντα.»

Λουκά Αυγουστάκη(Παντελής Δεντάκης)
Θεωρείται επιτυχημένος αλλά υπάρχει ένα αγκάθι σ' αυτόν
«Λατρεύω τη γυναίκα μου, τη Νίνα. Αγαπώ και θαυμάζω τον χαρακτήρα, το φως και την καρδιά της. Μερικές , άθελά μου, την πιέζω και τη στεναχωρώ που δεν μπορούμε να κάνουμε ένα παιδί. Όμως το θέλω τόσο πολύ. Στην κλινική είμαι ο 2ος πιο σημαντικός άνθρωπος, μετά τον Ανδρέα, φυσικά. Με τον Ανδρέα δεν είμαστε απλώς συνέταιροι. Είμαστε αδελφικοί φίλοι. Τον στηρίζω και με στηρίζει. Λέμε τα μυστικά μας και είμαστε πάντα ο ένας εκεί για τον άλλο. Έχουμε πολλά κοινά αλλά και βασικές διαφορές… Όταν αντιληφθούμε την απιστία των γυναικών μας θα αντιδράσουμε ακραία διαφορετικά. Ο ένας θα υπομείνει στωικά και με αξιοπρέπεια. Εγώ πάλι, όχι!»

Βέτα Πανθέου(Χριστίνα Αλεξανιάν)
Η προδομένη σύζυγος του Φάνη
«Είμαι η Βέτα. Γλυκιά, υποτακτική, καλή μητέρα και έντιμη σύζυγος. Παντρεύτηκα τον άντρα μου, τον Φάνη, ύστερα από συνοικέσιο αλλά ομολογώ πως μου είχε φανεί επαρκώς εμφανίσιμος και επιφανής ώστε να είμαι πολύ ευχαριστημένη με την τύχη μου. Σύντομα όμως, ανακάλυψα πως ο γοητευτικός σύζυγός μου, δεν μοιραζόταν το κρεβάτι του μόνο μαζί μου. Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε; Εγώ δέχτηκα τις απιστίες του για χάρη της οικογενειακής μας ηρεμίας. Όταν έχεις δυο παιδιά, έχεις δυο λόγους παραπάνω για να συγχωρείς και να σκύβεις το κεφάλι. Έτσι μου μάθανε από παιδί. Άλλωστε ήξερα πως με αγαπά, αφού επέστρεφε πάντα στο σπιτικό του. Τώρα όμως που η γυναίκα αυτή μπήκε στη ζωή μας για τα καλά… ίσως ήρθε η ώρα να ξυπνήσω. Να αντιδράσω. Να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να ανακτήσω την αξιοπρέπειά μου…»

Θάλεια Μονογιού(Βίκυ Διαμαντοπούλου )
Προσπαθεί να συγκρατήσει τον αδερφό της και να βρει την ευτυχία στο πλευρό του αγαπημένου της
«Είμαι η κόρη της Μερόπης και αδελφή του Στάθη Μονογιού. Ο Στάθης δεν είναι μόνο αδελφός για μένα. Είναι κι ο πατέρας που δεν πρόλαβα να χαρώ και να έχω στη ζωή μου, αφού εκείνος αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να αντέξει τα χρέη και την οικονομική καταστροφή που οδήγησε ο ίδιος, με τις επιλογές του, την οικογένειά μας. Είμαι ερωτευμένη με τον Δημήτρη αλλά έτσι όπως είναι η οικονομική μας κατάσταση δεν γίνεται να προχωρήσουμε σε γάμο. Γι' αυτό κι εκείνος αποφάσισε να μπαρκάρει. Για να μπορέσει να με παντρευτεί. Όμως, το ταξίδι του Δημήτρη θα είναι η αρχή της δικής μου περιπέτειας…»

Λιάνα Πανθέου(Ιφιγένεια Καραμήτρου)
Η φοιτήτρια, αντιδραστική κόρη του Φάνη
«Είμαι η κόρη του Φάνη και της Βέτας και αδελφή της Ουρανίας. Έχω μεγαλώσει με γαλλικά και πιάνο αλλά δεν έχω υποταχθεί στον καθωσπρεπισμό της Τάξης μας. Είμαι από τη φύση μου επαναστάτρια και ασυμβίβαστη. Τα ξεπορτίσματα του πατέρα μου και η ανοχή που δείχνει η μητέρα μου σε αυτά με ενοχλούν και τους το δείχνω σε κάθε ευκαιρία. Φλερτάρω συχνά αλλά δεν αφήνω κανέναν άντρα να με εκμεταλλευτεί. Έχω δεσμό με τον αεροπόρο Ηλία Γαζή, όμως βαθιά μέσα μου η καρδιά μου σκιρτάει για κάποιον άλλο… Κάποιον, που απαγορεύεται να δω ποτέ ερωτικά… Εγώ βέβαια, δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τις απαγορεύσεις!»

Θωμάς Πανθέος(Γιάννης Κατσιμίχας)
Ο εύελπις, γιος του Ισίδωρου
«Λένε πως είμαι συνεπής και εργατικός. Ίσως παραπάνω σοβαρός από το κανονικό, και ιδεολόγος, αλλά μου αρέσει να σκέφτομαι πως οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν σε κάτι που είναι σημαντικότερο από τη ζωή τους. Μάλλον γι' αυτό επέλεξα να γίνω Εύελπις. Από τότε που χάσαμε τη μητέρα μου, ανησυχώ για τον πατέρα μου, τον Ισίδωρο. Όπως κι εκείνος ανησυχεί για μένα και τον πόλεμο που έρχεται καταπάνω μας, όσο κι αν η στολή με κάνει να φαίνομαι στα μάτια του δυναμικός και γενναίος. Ο πόλεμος βέβαια είναι ένα πράγμα. Κι άλλο ο έρωτας. Εκεί είμαι συνεσταλμένος και ντροπαλός σα σχολιαρόπαιδο. Ιδίως αφού αν ομολογούσα την αγάπη μου στη γυναίκα που έχω στην καρδιά μου από παιδί, θα εξέθετα όλη την οικογένεια των Πανθέων…»

Ουρανία Πανθέου(Βάλλια Παπαδάκη)
Η μικρότερη των Πανθέων
«μίζω πως δεν μοιάζω καθόλου με την αδελφή μου, τη Λιάνα. Εγώ είμαι πιο ήσυχη. Σίγουρα πιο υπάκουη. Και είμαι και καλή μαθήτρια… Εντάξει, κι η Λιάνα ήταν αλλά όχι όπως εγώ! Κάνω φίλους και δεν είμαι καθόλου σνομπ. Όπως παίζω με τους συμμαθητές μου στο Ωδείο, μπορώ να παίξω και με τον Παναγή, τον επιστάτη του θείου Ισίδωρου. Μου αρέσει να κάνω σκανταλιές, όμως τις αποφεύγω. Προσπαθώ να ακολουθώ τους κανόνες της υψηλής κοινωνίας κυρίως για να μην απογοητεύσω τους γονείς μου. Αγαπώ πολύ τη Λιάνα και τη θαυμάζω. Θέλω πολύ να της μοιάσω όταν μεγαλώσω και μου αρέσει πολύ όταν μου δίνει συμβουλές. Αν και οι δικές μου συμβουλές προς αυτήν νομίζω ότι είναι καλύτερες!»