Σασμός – Η Μαρίνα αντιμετωπίζει τον αναπόφευκτο αγώνα με την αλήθεια που ανακάλυψε για τον Μαθιό. Ο θυμός και η αγανάκτησή της την κυριεύουν, καθώς προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αποφασισμένη να αναλάβει δράση, του στέλνει ένα σαφές μήνυμα μέσω τηλεγράφου, απειλώντας να αναλάβει η ίδια δράση αν αυτό απαιτηθεί.

Σασμός – Το προφητικό όνειρο της Μαρίνας ανατρέπει τα δεδομένα

Όμως, η πορεία της ζωής της ανατρέπεται ριζικά με την εμφάνιση ενός ονείρου. Στην ονειρική αυτή εμπειρία, ο άντρας της, Μάρκος, της μιλάει με προφητικά λόγια. Εκείνος θα της πει: «Δεν θα αντέξει η ψυχή σου να δει όλους να διαλύονται από δική σου πράξη. Η πλερωμή των κριμάτων είναι ιερή υπόθεση και ο μόνος που το αποφασίζει είναι ο Θεός. Μην πάρεις στα χέρια σου τις τύχες των άλλων. Δεν θα μπορέσεις να το αντέξεις». Τα λόγια του σηματοδοτούν μια εποχή αυτογνωσίας και αλλαγής για τη Μαρίνα.

Συνειδητοποιεί ότι η αντίδρασή της μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους. Το όνειρο αυτό ανακαλύπτει μια νέα αντίληψη για τον εαυτό της και τον κόσμο γύρω της. Αυτή η εμπειρία της δίνει τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση να αλλάξει πορεία. Αν και αρχικά είχε αποφασίσει να αναλάβει δράση κατά του Μαθιού, τώρα αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα του να αφήσει τον Θεό να αποφασίσει για τις πράξεις του καθενός. Στον Μαθιό πλέον δεν απευθύνει πλέον απειλές, αλλά λόγια κατανόησης και συμπαράστασης.

Καταλαβαίνει ότι ο καθένας φέρει την ευθύνη για τις πράξεις του, και η δική της απόφαση είναι να μην επιβάλει τη δική της δικαιοσύνη. Τα νέα αυτά διαφέρουν από τις προσδοκίες των πάντων. Η Βασιλική, όμως, είναι η πιο ενθουσιώδης γι’ αυτήν την αλλαγή. Ο έρωτας και η συμπόνια του συζύγου της αντανακλούν το νέο κεφάλαιο που ανοίγει για όλη την οικογένεια. Μέσα από αυτό το όνειρο, η Μαρίνα βρίσκει τη δύναμη να ακολουθήσει την εσωτερική της φωνή και να αφήσει το παρελθόν πίσω της, ανοίγοντας ένα νέο μονοπάτι γεμάτο ανανέωση και ελπίδα.

Για την αρχική σελίδα « Σασμός » πατήστε ΕΔΩ, και για ακόμη περισσότερα spoilers ΕΔΩ