Το Μυστικό της Πεταλούδας: Τα επόμενα επεισόδια, 23 έως 26, του δεύτερου κύκλου της σειράς που θα προβληθούν 28 και 29/08…

Το Μυστικό της Πεταλούδας 2ος κύκλος, επεισόδια 23-24-25-26

Ο Στέφανος πάει στο σπίτι του Νικόλα και του εξομολογείται την αγωνία του τι θ΄ απογίνει η Αμάλα, αν του συμβεί κάτι. Ο Νικόλας του λέει ότι θα είναι δίπλα του και θα τα καταφέρουν μαζί.

Επεισόδια 23-24

Την επομένη, ο Στέφανος ξυπνάει στο σπίτι του Νικόλα και βρίσκει ένα μήνυμα απ΄ τη Χάρις, που πέρασε απ΄ το σπίτι του και δεν τον βρήκε και τον πιάνει πανικός.

Ο Φίλιππος πάει στην εταιρία και βρίσκει εκεί τον Χριστόφορο, που του λέει τι έγινε με το Δώρο.
Ο Άρης με τη Λουίζα ετοιμάζονται να φύγουν, αλλά, η Λουίζα θέλει να περάσει πριν απ΄ το Θέμη να του πει ότι πρέπει να φύγει με τον Άρη. Ο Δώρος δεν την αφήνει, μαλώνουν κι ο Άρης μπαίνει ανάμεσα και λέει στο Δώρο να τους παρατήσει ήσυχους.

Ο Φίλιππος τηλεφωνεί στην Ειρήνη, αλλά, εκείνη δεν του απαντάει. Η Σοφία παίρνει τον Φίλιππο και του λέει πως η Ειρήνη γύρισε σπίτι.
Ο Φίλιππος λέει στην Ειρήνη τι έγινε με το Δώρο κι ότι ο Χριστόφορος του είπε να φύγει για λίγο. Αλλά, θα είναι κάπου κοντά για να βοηθήσει τον Χριστόφορο, αν χρειαστεί. Η Ειρήνη του λέει να μιλήσει στον Στέφανο, αλλά, ο Φίλιππος της λέει πως δε θ΄ ανακατέψουν την αστυνομία.

Η Λουίζα έχει πει στο Θέμη τι έγινε και ότι πρέπει να φύγουν με τον Άρη. Ο Θέμης της προτείνει να μείνουν λίγο εκεί στο σπίτι του, μέχρι να σκεφτούν πού θα πάνε.

Ο Άρης βρίσκει τη Μαρήλια και τα βάζει μαζί της, επειδή πήγε και βρήκε τη Χριστίνα. Η Μαρήλια του εξηγεί για ποιο λόγο το έκανε, αλλά, ο Άρης σε ένταση, όπως είναι λόγω της κατάστασης με το Δώρο, της μιλάει απότομα και την πληγώνει.

Ο Άλκης λέει στον Στέφανο να πει στον Φίλιππο να τους πάει το όπλο του για εξέταση μήπως η σφαίρα που σκότωσε τον Πολυβίου ήταν απ΄ αυτό. Ο Στέφανος, όμως, δε βρίσκει το Φίλιππο πουθενά.

Η Έλενα, που έχει μπει στο σπίτι του Χριστόφορου, ψάχνει κάποιο στοιχείο γι΄ αυτόν, αλλά, την ίδια στιγμή ο Χριστόφορος θυμάται ότι δεν πήρε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του Αντρέα και γυρνάει πίσω. Η Έλενα τον ακούει που μπαίνει, αλλά, είναι στο πάνω πάτωμα και δεν έχει από πού να φύγει.

Επεισόδια 25-26

Ο Στέφανος πάει στον Χριστόφορο και του λέει πως θέλουν στο τμήμα το όπλο του Φίλιππου για εξέταση. Ο Χριστόφορος του λέει πως ο Φίλιππος λείπει στο εξωτερικό κι ο Στέφανος του ζητάει να πάει αυτός το όπλο στο τμήμα.

Όταν γυρνάει στο τμήμα, το λέει στον Άλκη, όταν του τηλεφωνεί η Χάρις και του ζητάει να συναντηθούν.
Η Ειρήνη, που έχει βγάλει βόλτα τον Μπεν, περνάει απ΄ το μαγαζί της Σοφίας κι εκεί συναντάει την Έλενα, που έχει πάει να ευχαριστήσει τη Σοφία για το ενδιαφέρον που έδειξε γι΄ αυτήν το προηγούμενο βράδυ.

Η Κρίστια, που σκέφτεται ακόμα αυτά που δεν της κολλάνε για τον Παύλο και τη μητέρα του, τηλεφωνεί στη Χλόη, δήθεν να δει πότε έρχονται με τον Παύλο στην Κύπρο και η Χλόη της λέει κάτι, που την παραξενεύει ακόμα περισσότερο.

Ο Χριστόφορος σκαρφίζεται ένα σχέδιο για να βρει την Έλενα, ενώ ο Στέφανος μιλάει με τη Χάρις, τον ειδοποιούν ότι πήραν σήμα απ΄ το κινητό του Πολυβίου, από κάπου που ο Στέφανος δε μπορεί να το φανταστεί. Ο Χριστόφορος αιφνιδιάζει την Έλενα και την πάει σε μια αποθήκη της εταιρίας.

Εκεί τη ρωτάει ποιος την έστειλε σ΄ αυτόν και τι θέλει απ΄ αυτόν. Η Έλενα στριμωγμένη, το παίζει αθώα στην αρχή, αλλά, όταν βλέπει ότι ο Χριστοφορος δεν την πιστεύει, σκαρφίζεται μια ιστορία να του πει, σε μια τελευταία απόπειρα να τον πείσει ότι δεν την έστειλε κανένας.

Ο Στέφανος με τον Βασίλη βρίσκουν ένα όπλο και το κινητό του Πολυβίου στο σπίτι το Φίλιππου. Η Ειρήνη επιμένει ότι δεν είναι του Φίλιππου κι ότι κάποιος τα έβαλε εκεί για να τον ενοχοποιήσει για τον φόνο του Πολυβίου.

Η Κρίστια λέει στο Μάρκο τι της είπε η Χλόη στο τηλέφωνο. Αναρωτιέται γιατί ο Παύλος δεν ήταν στην κηδεία της μητέρας του, αφού ήταν τόσο δεμένος μαζί της, κατά τα λεγόμενα της Χλόης.

Η Σοφία ρωτάει την Ειρήνη πώς γνωρίστηκαν με την Έλενα και ποιος είναι ο Μανώλης, αλλά, η Ειρήνη αποφεύγει να της απαντήσει, ενώ η Χλόη με τον Γρηγόρη ετοιμάζονται να μετακομίσουν στην Κύπρο.