Δύο υς πρωταθλητές Ελλάδας, τον Αντώνη Τανταλίδη υς άνδρες και τη Χρύσα Μπμη στις γυναίκες, ανέδειξε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε το 17-18 Ιουλίου στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, στη Θεσσαλο.

Η διοργάνωση, που διεξήχθη με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της νόσου Covid-19, είχε τη λάμψη κάποιων από τους πρωταθλητές των Εθνικών ομάδων, κυρίως όμως σηματοδότησε την πολυπόθητη επάνοδο στην αγωνιστική δραστηριότητα για περίπου 90 αθλητές και αθλήτριες.

ν κατηγορία ανδρών, τον πανελλήνιο τίτλο στο σύνθετο ατομικό κατέκτησε για πρώτη φορά ο Αντώνης Τανταλίδης του Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης με 80,400 β., βάζοντας τέλος στο σερί των έξι συνεχόμενων και συνολικά επτά τίτλων του Νίκου Ηλιόπουλου του Α.Γ.Ο. Πάτρας, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 78,800 β., ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Σταύρος Γκίνης του Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη με 72,250 β..

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό. Το διεκδίκησα και το πήρα. Μπράβο και στον Νίκο και στον Σταύρο για την προσπάθειά τους, παρά τις δύσκολες κατασ που υπήρχαν», δήλωσε ο Αντώνης Τανταλίδης.

«Βρέθηκε ο πιο άξιος αθλητής για να μου χαλάσει το σερί! Είμαι πάντως χαρούμενος από τις επιδόσεις μου», τόνισε από την πλευρά του ο πολυνίκης του αγωνίσματος, Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος πάντως φρόντισε να γράψει το όνομά του πλάι σε άλλο ένα ρεκόρ.

Με τρία χρυσά μετάλλια στους τελικούς οργάνων (σε κρίκους, δίζυγο και μονόζυγο), έφτασε στην ασύλληπτη συγκομιδή των 22 πανελλήνιων τίτλων στην κατηγορία ανδρών, από το 2011 μέχρι σήμερα, αφήνοντας πίσω του τον Βλάση Μάρα των 19 χρυσών μεταλλίων.

Νέα «βασίλισσα» αναδείχθηκε και στο σύνθετο ατομικό γυναικών, όπου η πρωτοεμφανιζόμενη στη «μεγάλη» κατηγορία Χρύσα Μπαλάμη του Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων επικράτησε με 46,900 β. παρότι προερχόταν από διπλό τραυματισμό, ενώ το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα κέρδισε η Κωνσταντίνα Μαραγκού του Ο.Α. Λαυρίου με 45,950 β. και το χάλκινο η Βασιλική Κυρλίδου του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης με 43,500 β..

Στους εφήβους, πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Στέφανος Μούδιος του Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς με 68,400 β., από τον Νίκο Τσούλο του Γ.Α.Σ. Περιστερίου Ειρήνη (67,400 β.) και τον Γρηγόρη Τριτσινιώτη του Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης (67,000 β.), που τον ακολούθησαν στο βάθρο.

Εξάλλου, στο σύνθετο ατομικό νεανίδων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νάντια Νικολαΐδη της Ολυμπιακής Φλόγας Αχαρνών με 46,150 β., με δεύτερη την Αθανασία Μεσίρη του Γ.Σ. Άτλας Πατρών με 44,050 β. και τρίτη τη Μελίνα Γούσιου του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης με 43,000 β..

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες Ιωάννης Μελισσανίδης και Δημοσθένης Ταμπάκος, εμπνέοντας και εμψυχώνοντας τις νεότερες γενιές αθλητών.

Το Κύπελλο «ς Φανδρίδης», το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου πρωταθλητή του Πανιωνίου και απονέμεται κάθε χρόνο στον έφηβο με την υψηλότερη βαθμολογία στους τελικούς οργάνων, κατέκτησε ο Κωνσταντίνος-Χρήστος Καρανικόλας του Α.Π.Σ. Ορφέας Καλαμαριάς, που πρώτευσε με 13,800 β. στο μονόζυγο των εφήβων.