Καμία περίπτωση πέναλτι στο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, δεν υπήρξε κατά τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στην καθιερωμένη ανάλυση των επίμαχων φάσεων που κάνει μετά από κάθε αγωνιστική ο Άγγλος αρχιδιαιτητής.

Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν σε δύο φάσεις, με πρωταγωνιστές τους Σένκεφελντ-Χασάν και για ένα χέρι του Σανκαρέ, ωστόσο, με βάση την ανάλυση των φάσεων που έκανε ο επικεφαλής της ΚΕΔ δεν υπήρξαν παραβάσεις και σωστά ο διαιτητής άφησε να εξελιχθεί το ματς.

Για την φάση του Σένκεφελντ με τον Χασάν ο κ. Κλάτενμπεργκ ανέφερε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι διότι ενώ ο επιτιθέμενος μάχεται με τον αμυνόμενο για να βρει τον χώρο του, υπερβάλει στην επαφή και ρίχνει και τα δύο του πόδια στο έδαφος τη στιγμή που και οι δύο παίκτες έχουν τα χέρια τους ο ένας πάνω στον άλλον.»

Όσον αφορά το χέρι του Σανκαρέ, σχολίασε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι, καθώς ο ποδοσφαιριστής εντός του τείχους πηδά έχοντας τα χέρια του εντός του σώματός του και συνεπώς δεν το καθιστά αφύσικα μεγαλύτερο.

Το χέρι όταν ήρθε σε επαφή με την μπάλα, δεν ήταν πάνω από το επίπεδο των ώμων και η όλη ενέργεια ήταν φυσική στην προσπάθεια του παίκτη να μπλοκάρει την μπάλα η οποία παίχτηκε από τόσο κοντινή απόσταση.»

Από εκεί και πέρα, ο Κλάτενμπεργκ σημείωσε πως σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο Άρης – Παναιτωλικός για οφσάιντ, ενώ συμφώνησε με την απόφαση των Βάτσιου και Μανούχου να μην δώσουν πέναλτι υπέρ του Πορτογάλου σε μαρκάρισμα από τον Τσιγγάρα.