Οι αγορές ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα δέχθηκαν πιέσεις, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου. Είναι ενδεικτικό ότι οι αποδόσεις αρκετών ευρωπαικών ομολόγων οδηγήθηκαν σήμερα σε θετικό έδαφος.

Η κυβέρνηση Ντράγκι στην Ιταλία εκτιμάται ότι περιορίζει τους κινδύνους στις περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης. Ταυτοχρόνως η άνοδος της τιμής του πετρελαίου δημιουργεί θετικές προσδοκίες για άνοδο του πληθωρισμού, εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι στις παρούσες συνθήκες μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Έτσι, στην εγχώρια αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 077% του 5ετούς στο 0,013% από 0,036%, ενώ του 15ετο’υς ξεπέρασε το 1% (1,15%).

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 38 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 15 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς, διαμορφώθηκε στο 0,77% έναντι – 0,38% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,15%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2118 από 1,2121 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρω/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2129 δολ..