Στο μικροσκόπιο των Αρχών δυο πτυσσόμενα μαχαίρια που είχαν οι χούλιγκαν – Μέσα στην εβδομάδα τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τη δολοφονία του οπαδού ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες οπαδούς η Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA που έχουν συλλεχθεί από τους 105 συλληφθέντες των επεισοδίων το βράδυ της Δευτέρας 07/08 στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Τα δείγματα που έχουν συλλεχθεί από τους συλληφθέντες θα συγκριθούν με αυτά που βρέθηκαν στον άτυχο 29χρονο, με σκοπό να διαπιστωθεί αν κάποιος από αυτούς είναι ο δολοφόνος του.

Στο «μικροσκόπιο» δύο μαχαίρια

Επιπλέον, στην εβδομάδα θα προκύψουν και τα στοιχεία από τα περίπου 60 αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί και συλλεχθεί περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, προκειμένου να υπάρξουν αντιστοιχίσεις με πρόσωπα που τα κατείχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελπίδες των Αρχών εστιάζονται σε δύο μαχαίρια τα οποία έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί.
Το ένα ανήκει σε συλληφθέντα αλικής καταγωγής και το σε έναν 23χρονο Κροάτη. Σε αυτά υπάρχει ελπίδα μήπως βρεθεί δείγμα DNA του 29χρονου, καθιστώντας δηλαδή δυνατή την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του.

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται σε αυτά τα δύο μαχαίρια, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, τα δείγματα DNA από τα ρούχα του 29χρονου ή από τα νύχια του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν με αυτά των συλληφθέντων.

Προβλήματα υπάρχουν και στην ανάλυση των βίντεο, καθώς αυτά είναι σκοτεινά, ενώ η ρίψη φωτοβολίδων και βομβών μολότοφ καθιστά ακόμα δυσκολότερη την ανάλυσή τους.

Ψάχνουν ακόμη 10-12 που συμμετείχαν στα επεισόδια

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως από τη δολοφονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, δεν έχουν συλληφθεί όλα τα άτομα τα οποία συμμετείχαν, με την Αστυνομία να ψάχνει τουλάχιστον 10 – 12 ακόμη άτομα, Κροάτες και Έλληνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενημέρωση ότι αυτά τα άτομα να κρυφτούν μέχρι να «κάτσει η σκόνη» από την υπόθεση και να μπορέσουν στη συνέχεια να διαφύγουν.
Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των κινητών τηλώνων των συλληφθέντων για να βρουν τα στοιχεία και τους συνδέσμους που είχαν στην Αθήνα.

Σε επιφυλακή η αστυνομία για να αποτρέψει πιθανή νέα άφιξη Κροατών χούλιγκαν

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 19/08 θα γίνει ο δεύτερος αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τον τρίτο προκριματικό γύρο των ομίλων του Champions League, με την ΕΛ.ΑΣ να βρίσκεται επί ποδός για να αποτρέψει πιθανή νέα άφιξη Κροατών χούλιγκαν.
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δυνάμεις της Αστυνομίας αναμένεται να αυξηθούν το Σάββατο στα σύνορα.

Κροάτες χούλιγκαν είχαν συλληφθεί ξανά στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, από την περαιτέρω έρευνα τα τελευταία 24ωρα έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 5 – 6 από τους προφυλακισμέους χούλιγκαν, έχουν συλληφθεί και καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ σε επεισόδια που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα, σε αγώνα του Champions League.

Τότε, είχαν έρθει Κροάτες και Σέρβοι οπαδοί προς υποστήριξη ελληνικών ομάδων, με τις γνωστές διαμάχες που υπήρχαν. Από την ΕΛ.ΑΣ είχαν εντοπιστεί 35 άτομα Κροάτες φίλαθλοι, στον σύνδεσμο των μιας αθηναϊκής ομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ορισμένοι από τους Κροάτες που είχαν εντοπιστεί, είχαν συμμετάσχει σε επεισόδιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με Σέρβους οπαδούς. Τότε, είχαν συλληφθεί αρκετά άτομα, με τους 5 – 6 από αυτούς να είναι ίδιοι με τους τωρινούς συλληφθέντες.