Σασμός: Ο Μανώλης αναζητά το Νικηφόρο με αγωνία, πεπεισμένος ότι νος βρίσκεται πίσω από τον πυροβολισμό του Μαθιό. Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή, αποφασίζει να δώσει για ακόμη φορά τη στήριξή του στον παιδικό του φίλο…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισό της σειράς Σασμός

Σασμός: Βασιλική, Νικηφόρος και Μαθιός επιλέγουν την σιωπή…

Ο Νικηφόρος, πλέον, είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και επιλέγει να μείνει μόνος του. Η οργή του και η αγανάκτησή του αυξάνονται, καθώς ακούει κρυφά έναν καβγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αστέρη και του Μανώλη.

Ο Αστέρης, εκτός εαυτού, λέει ότι αν ο Μανώλης είχε μιλήσει εγκαίρως, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. θα είχε χάσει τη ζωή του ο Πετρής. Η δραση του Νικηφόρου είναι γεμάτη οργή και απογοήτευση. Νιώθει μίσος προς τον καλύτερο του φίλο που κρατούσε κρυφό ένα τόσο σημαντικό μυστικό και τελικά του επιτίθεται χωρίς έλεος.

Οι κρίσιμες στιγμές που περνάει ο Μαθιός στο νοσοκομείο, η προσπάθεια του να σβήσει τα αποτυπώματα από το όπλο που τον πυροβόλησε, καθώς και η της Βασιλικής ότι εκείνος είναι ο βιολογικός του πατέρας τον τσακίζουν ακόμα περισσότερο.

Αισθάνεται ότι πρέπει να φύγει μακριά από την Άνω Ποριά για να καταφέρει να βρει γαλήνη. Ο παπά Μιχάλης του προτείνει να αφήσει πίσω τα πάντα και να κλειστεί για όσο σε ένα μοναστήρι. Εκεί, ο Νικηφόρος θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και να αναμετρηθεί με τις συνέπειες των δικών του λαθών.

Ο Μαθιός σκότωσε που νόμιζε πατέρα του κι εκείνος αειράθηκε να σκοτώσει τον πραγματικό του πατέρα, τον Μαθιό. Σε αυτή τη σκοτεινό ιστορία εμπλέκονται και οι τρεις – ο φόνος, η απόπειρα, και η συν της Βασιλικής, η οποία γνώριζε την αλήθεια.
Τι μένει τώρα πια; Η σιωπή και των τριών και ο Νικηφόρος το αποδέχεται…