Σασμός Γ΄ Κύκλος – Επεισόδιο 134, 135, 136, 137 Διαβάστε περιλήψεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός του ALPHA …

Σασμός Γ΄ Κύκλος – Επεισόδιο 134, 135, 136, 137

Σασμός Γ΄ Κύκλος – Επεισόδιο 134

Yπό το φόβο αντεκδίκησης των Μουντάκηδων ζουν οι Σταματάκηδες και οι Βρουλάκηδες, που πλέον είναι σύμμαχοι. Η δημιουργία νέας βεντέτας είναι διακαής πόθος των πρώτων μετά τη σύλληψη της Βασιλικής, η οποία κρίθηκε από τον εισαγγελέα ως υπεύθυνη για το θάνατο του Λάζαρου. Το φονικό ξεπλένεται με αίμα. Όρος απαράβατος για τους Μουντάκηδες… Ο Τηλέμαχος είναι ο άσος στο μανίκι και τον διεκδικούν τόσο οι Μουντάκηδες όσο και οι Σταματάκηδες με τους Βρουλάκηδες, προκειμένου να τον πάρουν με το μέρος τους. Ο Παύλος και ο παπα-Μιχάλης προσπαθούν να τον πείσουν εκβιάζοντάς τον συναισθηματικά για πάει με τη δική τους πλευρά. Εκείνος δείχνει να μη σκοπεύει να ακολουθήσει τους Μουντάκηδες, καθώς παραμένει σε ανοιχτή επικοινωνία με τον αδελφό του, τον Ανδρέα.

Σασμός Γ΄ Κύκλος – Επεισόδιο 135

Η Στέλλα εξακολουθεί να είναι σε αντιπαράθεση με τον Χρήστο εξαιτίας της απόφασής του να παραπέμψει σε δίκη τη Βασιλική. Από τη στιγμή όμως που εκείνος είχε στα χέρια του αδιάσειστα στοιχεία για να απαγγείλει στην έγκυο Στα ματάκη κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Από τη μεριά της, όμως, η Στέλλα δεν σκοπεύει να αφήσει μόνη και αβοήθητη τη Βασιλική. Είναι πια σαν αδελφή της. Τόσο δυνατή είναι η φιλία τους. Όπως άλλωστε και με όλη την οικογένεια Σταματάκη. Δεν μπορεί, λοιπόν, να διανοηθεί ότι θα την αφήσει μέσα σε κελί. Και μάλιστα μετά από απόφαση του ανθρώπου που έχει ερωτευθεί. Πρώτη κίνηση, ο χωρισμός. Ωστόσο, ο έρωτας ανάμεσά τους δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό μακριά τον έναν από τον άλλο. Παρά τις επαγγελματικές τους διαφωνίες, η σχέση τους αποδεικνύεται πως έχει εγγύτητα και συναισθηματικό βάθος. Ζει ο ένας για τον άλλο.

Σασμός Γ΄ Κύκλος – Επεισόδιο 136

Οδυνηρές στιγμές βιώνει η Θοδώρα, αφού βλέπει το όνειρο για την υιοθεσία του μωρού να απομακρύνεται. Έχει ενημερωθεί από την Πρόνοια για την εμφάνιση των βιολογικών γονιών του παιδιού, οι οποίοι το θέλουν πίσω. Πρόκειται για δύο παιδιά ηλικίας δεκαεννέα χρόνων που ερωτεύθηκαν παράφορα και το κορίτσι έμεινε έγκυος. Καθώς δεν είχαν στήριξη από τις οικογένειές τους, το μωρό όταν γεννήθηκε η μητέρα του το άφησε στα σκαλιά της εκκλησίας, όμως έστω και καθυστερημένα ο πατέρας της κοπέλας αποφάσισε να τους βοηθήσει, οπότε διεκδικούν πίσω το μωρό. Η Θοδώρα ζητά από τη Στέλλα να εξετάσει αν μπορεί να θεωρηθεί η μητέρα ανίκανη για να προχωρήσει κανονικά η υιοθεσία και να μεγαλώσει εκείνη το παιδί. Πράγμα όμως αδύνατο… Ο Γιώργος προσπαθεί να της συμπαρασταθεί, άλλωστε κι ο ίδιος ήθελε το παιδί, όμως παράλληλα έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσει: βγαίνει στο φως ότι τα αποτελέσματα του DNA της Βασιλικής δεν αλλοιώθηκαν από τον Αντώνη αλλά από τον ίδιο… Τώρα πια, καλείται να πει την αλήθεια, αφού ο Αντώνης κινδυνεύει λόγω αυτού του γεγονότος να αποταχθεί από το σώμα της αστυνομίας. Το τρυφερό και απολογητικό γράμμα, που έστειλε η Εύα από τη φυλακή πριν από το θάνατό της, έχει συγκινήσει τους Σταματάκηδες και αλλάζει ριζικά την εικόνα που είχαν μέχρι σήμερα για εκείνη, έστω και αργά…Ο Αντώνης μαζί με τη Μαρίνα επιστρέφουν νωρίτερα από τις διακοπές τους λόγω της σύλληψης της Βασιλικής. Ανάμεσα στον Αντώνη και τον εισαγγελέα Γιακωβάκη ξεσπά έντονη διαμάχη. Για τον πρώτο προέχει το ηθικό θέμα, δηλαδή πρόκειται για μια μάνα χαροκαμένη που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Για τον πιο ορθολογιστή Γιακωβάκη πρόκειται για μια δολοφόνο που πρέπει να τιμωρηθεί.

Σασμός Γ΄ Κύκλος – Επεισόδιο 137

Τραγικές ώρες περνά η Βασιλική στη φυλακή. Μέσα σε ένα ψυχρό περιβάλλον, την κατακλύζουν μαύρες σκέψεις για το μέλλον. Κι ενώ ο Μύρωνας και η Ντίνα βρίσκονται στο τμήμα, ένας άγνωστος ντυμένος με αστυνομική στολή βρίσκεται έξω από το κελί της Βασιλικής, ψιθυρίζοντάς της: «Χαιρετίσματα από τον Λάζαρο». Έντρομη εκείνη δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ, συνειδητοποιώντας ότι κινδυνεύει και η οικογένειά της. Όταν ο Μύρωνας και η Ντίνα αντιλαμβάνονται τι συνέβη, σπεύδουν να τη βοηθήσουν. Ο Αντώνης γίνεται έξαλλος καθώς δεν μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ένας άγνωστος κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσά τους, έστω και ξεγελώντας τους με την αστυνομική στολή. Η Μαρίνα, μετά από έντονη μάχη με τον εαυτό της και βλέποντας τη Βασιλική στη φυλακή, επισκέπτεται τον Μαθιό και του ενημερώνει ότι δεν πρόκειται να τον καταγγείλει. Στο άκουσμα αυτής της απόφασης, ο Μαθιός δεν έχει λόγια να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του. Η Καλλιόπη, που ξέρει πολύ καλά από βεντέτες, διαισθάνεται ότι οι Μουντάκηδες δεν θα δεχτούν τις εξελίξεις με σταυρωμένα χέρια. Ξέρουν ποια στέρησε τη ζωή του δικού τους ανθρώπου και δεν θα περιμένουν να αποφανθεί η δικαιοσύνη για την τιμωρία της. Θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Το αίμα του Λάζαρου θα πληρωθεί με αίμα. Έτσι, η καπετάνισσα προσπαθεί να πείσει τον Τηλέμαχο να μην τους ακολουθήσει. Είναι ο πιο λογικός της οικογένειας και ποντάρει στη συνεργασία του. Του ζητά, λοιπόν, να ανα λογιστεί τις συνέπειες από το ξέσπασμα μια νέας βεντέτα και τον καλεί να ταχθεί με το μέρος τους, ώστε να αποφευχθούν τα αντίποινα. Στο μεταξύ, ο Αντώνης με τον Γιώργο ξεκαθαρίζουν το θέμα της αλλοίωσης του DNA της Βασιλικής. Ο Αντώνης δεν πρόκειται να φύγει από το σώμα με τη μομφή αυτή και σκοπεύει να πει την αλήθεια. Ο Γιώργος συνειδητοποιεί ότι η πράξη του, ανεξάρτητα από το κίνητρό της, δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Αναμένουμε τα νέα επεισόδια της σειράς Σασμός Γ΄ Κύκλος – Επεισόδιο  138, 139, 140, 141

Για την αρχική σελίδα « Σασμός » πατήστε ΕΔΩ, και για ακόμη περισσότερα spoilers ΕΔΩ