Συρρίκνωση της τητας του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ η διαχείριση της ς στο κρατ, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Augsburger Allgemeine Zeitung.

«Πολύ ικανοποιημένοι» και «μάλλον ικανοποιημένοι» με το έργο του κ. Ζέντερ δηλώνουν οι Βαυαροί σε ποσοστό 48,3%, σε ποσοστό 42,4% δηλώνουν «πολύ δυσαρεστημένοι» και «μάλλον δυσαρεστημένοι». Τον Απρίλιο του 2020, σε αντίστοιχη δημοσκόπηση, η ικανοποίηση από τις επιδόσ του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας έφνε το 71,1%.

Την ώρα πάντως το κόμμα του κ. Ζέντερ, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), παρα πρώτο με ποσοστό 46,1% και ακολουθούν οι Πράσινοι με 19,2%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 8,7%, οι συγκυβερνώντες Νέοι Ψηφοφόροι με 7,1%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 6,8%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4,2% και η Αριστερά με 2,8%.

Ο Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος δεν ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, θεωρείται ενδιαφερόμενος για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) προκειμένου να είναι υποψήφιος Καγκελάριος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.