Ο Δημοσθένης, ανακαλύπτοντας τη διαθήκη του Ισίδωρου, αναθέτει στον Βαγιάκο την αποστολή να εντοπίσει την στην οποία σκοπεύει να αφήσει ένα ευρώ μετά τον θάνατο του, ενώ παράλληλα οργανώνει τη μετ μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Η επιχείρηση γίνεται με σκάφη στα ανοιχτά της θάλασσας, όμως, εκείνη την στιγμή, ο Ορέστης πλέει στη θάλασσα και παρατηρεί κάτι ασυνήθιστο. Δύο σκάφη πλησιάζουν και, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, γίνεται μάρτυρας της συναλλαγής.

Κατανοώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης λόγω της προηγούμενης ηρεσίας του στη Δίωξη Ναρκωτικών, ο Ορέστης σπεύδει στο αστυνομικό τμήμα και ενημερώνει τον Κουράκο για το συμβάν. Υποστηρίζει ότι μπορεί να αναγνωρίσει ένα από τα πρόσωπα και είναι πρόθυμος να συνεργαστεί για τον εντοπισμό του.

Ωστόσο, ο Δημοσθένης, περιμένοντας ανυπόμονα για την επιχείρηση, ενημερώνεται ότι υπήρξε ανεπιθύτη συνάντηση στη θάλασσα. Οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι ο Ορέστης βρέθηκε πολύ κοντά στη συναλλαγή και πιθανότατα αναγνώρισε κάποιους. Ο Δημοσθένης, εξοργίζεται και δεν είναι διατεθειμένος να μπλέξει.

, ακόμα αν αυτός είναι ο Ορέστης, ο Δημοσθένης δίνει εντολή να του δών ένα μάθημα, χωρίς όμως να τον σκοτώσουν. Όπως λέει ο ίδιος απλά επιθυμεί να πάρει το μήνυμα. Αποφασίζει, λοιπόν, να κάψει το σκάφος του Ορέστη. Οι άντρες του υλοποιούν τη διαταγή και το σκάφος μετατρέπεται σε στάχτη! Θα καταφέρει να τον σταματήσει, ή θα πεισμώσει ακόμα περισσότερο ο Ορέστης και θα αρχίσει έρευνες που θα φέρουν μεγάλους στον Δημοσθένη;