Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) παρέπεμψε σ εθνικό ομοσπονδιακό δικαστήριο τη Λάτσιο, τον πρόεδρό τ Κλάουντιο Λοτίτο και τους γιατρούς Ίβο Πουλτσίνι, Φάμπιο Ρόντια, για πιθανές παραβιάις του υγειονομικού πρωτοκόλλου COVID-19.

Η έυνα ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο αυτό επιθεωρήθηκε το προπονητικό κέντρο του συλλόγου της πρωτεύουσας και τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Ο ιδιοκτήτης των «λατσιάλι» κατηγορείται ότι «απέτυχε να επιβάλει ή δεν παρακολούθησε τη συμμόρφωση με τους κανόνες για τους υγειονομικούς ελέγχους και τις απαραίτητες ανακοινώσεις στις αρμόδιες τοπικές υγειονομικές αρχές».

Οι παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν περιλαμβάνουν την αποτυχία άμεσης ανας θετικών περιπτώσεων στην τοπική υγειονομική αρχή, ώς και την αποτυχία να εμποδιστούν τρεις παίκτες να ακολουθήσουν την προπόνηση, μετά από κρούσματα.

Επίσης, επειδή σε δύο περιπτώσεις ο σύλλογος δεν επέβαλε υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης 10 ημερών σε ασυμπτωματικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε σε αγώνα του πρωταθλήματος.