Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) παρέπεμψε στο εθνικό ομοσπονδιακό δικαστήριο τη Λάτσιο, τον πρόεδρό της Κλάουντιο Λοτίτο και τους ατρούς Ίβο Πουλτσίνι, Φάμπιο Ρόντια, για πιθανές παραβιάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου COVID-19.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο αυτό επιθεωρήθηκε το πονητικό κέντρο του συλλόγου της πρωτεύουσας και κατασχέθηκαν τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Ο ιδιοκτήτης των «λατσιάλι» ται ότι «απέτυχε να επι ή δεν παρακολούθησε τη συμμόρφωση με τους κανόνες για τους υγειονομικούς ελέγχους και τις απαραίτητες ανακοινώσεις στις αρμόδιες τοπικές υγειονομικές αρχές».

Οι παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν περιλαμβάνουν  αποτυχία άμεσης ανς θετικών περιπτώσεων στην τοπική υγειονομική αρχή, καθώς και την αποτυχία να εμποτούν τρεις παίκτες να ακολουθήσουν την προπόνηση, μετά από θετικά κρούσματα.

Επίσης, επειδή σε περιπτώσεις ο σύλλογος δεν επέβαλε υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης 10 ημερών σε έναν ασυμπτωματικό , ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε σε αγώνα του πρωταθλήματος.