Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) παρέπεμψε στο εθνικό ομοσπονδιακό δικαστήριο τη Λάτσιο, τον πρόεδρό της Κλάουντιο Λοτίτο και τους γιατρούς Ίβο Πουλτσίνι, Φάμπιο Ρόντια, για πιθανές παραβιάσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου COVID-19.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο αυτό επιθεωρήθηκε το προπονητικό κέντρο του συλλόγου της πρωτεύουσας και κατασχέθηκαν τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Ο ιδιοκτήτης των «λατσιάλι» κατηγορείται ότι «απέτυχε να επιβάλει ή δεν παρακολούθησε τη συμμόρφωση με τους κανόνες για τους υγειονομικούς ελέγχους και τις απαραίτητες ανακοινώσεις στις αρμόδιες τοπικές υγειονομικές αρχές».

Οι παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν περιλαμβάνουν την αποτυχία άμεσης αναφοράς θετικών περιπτώσεων στην τοπική υγειονομική αρχή, καθώς και την αποτυχία να εμποδιστούν τρεις παίκτες να ακολουθήσουν την προπόνηση, μετά από θετικά κρούσματα.

Επίσης, επειδή σε δύο περιπτώσεις ο σύλλογος δεν επέβαλε υποχρεωτική περίοδο απομόνωσης 10 ημερών σε έναν ασυμπτωματικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε σε αγώνα του πρωταθλήματος.