Νίκησε και περιμένει τον αντίπαλό του στον τελικό. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το καθήκον του απέναντι στον Ρώσο Καράτσεφ και την Παρασκευή το πρωί (10:30 ώρα Ελλάδας) θα μπορέσει να παρακολουθήσει ήρεμος τον δεύτερο ημιτελικό του Australian Open, ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ, προκειμένου να μάθει ποιος θα είναι αντίπαλός του στο μεγάλο αγώνα της Κυριακής (21/02).

Στις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου αποθέωσε τον Στέφανο Τσιτσιπά για τη νίκη του επί του Ναδάλ, ενώ μιλώντας για τον αγώνα του Έλληνα τενίστα με τον Ναδάλ το χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο πιθανότατα του τουρνουά.

«Ο Στέφανος ήταν πολύ σταθερός στο τάι μπρέικ και μετά μπήκε στο παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι υψηλής ποιότητας, ίσως το καλύτερο του τουρνουά. Οι δυο τους έπαιξαν σε πολύ υψηλό επίπεδο», είπε μεταξύ άλλων ο Σέρβος, ο οποίος δεν παρέλειψε ν΄ αναφερθεί και στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό λέγοντας χαρακτηριστικά «θα πάρω ποπ κορν και θα το απολαύσω.»