Η Ελπίδα δίνει μάχη για κρατηθεί στη , εξαιτίας της Ευγενίας, στη σειρά υ Open Έρωτας Φυγάς. ς ο αγώνας, ωστόσο, έχει επιπτώσεις και στη Μάρκου και της Αλεξάνδρας, ακυρώνοντας προσωρινά τα σχέδια τους για φυγή. Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα, συζητούν εάν πρέπει να περιμένουν ή να δράσουν τώρα.

Η Αλεξάνδρα πιστεύει ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή για αναχώρηση, ενώ ο Μάρκος υποστηρίζει ότι η ευκαιρία ενδέχεται να μην επανέλθει και τελικά, καταλήγουν στο να αναβάλουν την προσπάθεια φυγής τους. Στο μεταξύ, η Νότα, ενημερωμένη για τα σχέδια τους, εκβιάζει το ζευγάρι, απειλώντας ότι θα αποκαλύψει τα πάντα σ Ιάσονα.

Παράλληλα, ο Ιάσονας ετοιμάζει ένα σχέδιο που θα απομακρύνει οριστικά το ζευγάρι. Εν τω μεταξύ, η Ουρανία αναλαμβάνει τη θέση της Μαργέτας στο αρχοντικό, κάνοντας τη ζωή της Βάσως και της Γεωργίας εφιάλτη.

Ο Μάρκος και η Αλεξάνδρα, αντιμετωπίζοντας την απουσία του Ιάσονα, ετοιμάζονται ξανά να δραπετεύσουν. Η Ουρανία, όμως, δεν το αφήνει να συμβεί αυτό, έχοντας κι εκείνη τα δικά της σχέδια.

Μια ισχυρή καταιγίδα ξεσπά την ημέρα της προσπάθειας φυγής τους, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις αποφάσεις του Μάρκου και της Αλεξάνδρας. Ωστόσο, το σχέδιό τους βρίσκεται αντιμέτωπο με πολλά εμπόδια, όπως η Νότα, που ξανά τον Μάρκο και ότι θα ανοίξει τα χαρτιά της.

Νομίζοντας ότι έχει απομακρύνει τον κίνδυνο, ο Μάρκος αναθέτει στον Μίμη να προσέχει τη Νότα. Σκεπτόμενος ότι όλα εξελίσσονται όπως προγραμματίζονται, ετοιμάζεται να ζήσει το όνειρό του με την Αλεξάνδρα, ενώ ο Ιάσονας δεν έχει καταλάβει α. Το σχέδιο του Μάρκου και της Αλεξάνδρας προχωρά, και είναι έτοιμοι να φύγουν με τα παιδιά τους.

Ωστόσο, η Νότα επιτίθεται στον Μίμη, ξεφεύγει, και προσπαθεί να σκοτώσει την Αλεξάνδρα. Ο Μίμης συνέρχεται την επίθεση της Νότας, αντεπιτίθεται, αλλά τελικά εκείνη τον σκοτώνει με το το όπλο του Μάρκου. Στη συνέχεια η Νότα πηγαίνει στο αρχοντικό, και λέει στον Ιάσονα ότι η γυναίκα του το έχει σκάσει με τον Μάρκο, ο οποίος υποτίθεται ότι σκότωσε τον Μίμη.