Η Ειρήνη, μετά το τραγικό ναυάγιο του «Φοίνιξ», καλείται να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή, αλλά η μοίρα της επιφυλάσσει κ άλλα χτυπήματα. Όπως ήδη σας έχουμε αποκαλύψει, ο πατέρας της, Τρύφωνας, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Τρύφωνας ταξιδεύει στην Αθήνα, υποβάλλεται σε ένα σερί εξετάσεων, επιβεβαιώνοντας τους φόβους του για την υγεία του. Αν και γνωρίζει τη σοβαρότητα της άστασής του, επιλέγει να κρατήσει την κρυφή από την κόρη του, προκειμένου να μην την ανησυχήσει. Έτσι, αποχαιρετά την Ειρήνη και επιστρέφει στα Κύθηρα, επιθυμώντας να περάσει τον χρόνο που του απομένει .

Ωστόσο, η υγεία του χειροτερεύει και η παραμονή του στο αγαπημένο του νησί είναι αδύνατη. Ο γιατρός ταξιδεύει εκτάκτως ξανά στην Αθήνα για νέες ιατρικές εξετάσεις και αποφασίζει να αποκαλύψει στην Ειρήνη την σοβαρότητα της κατάστασης του. Η ανακοίνωση αυτή συντρίβει την κοπέλα, η οποία δεν μπορεί να σκεφτεί την πιθανότητα του θανάτου του πατέρα της.

Η μοίρα, ωστόσο, επιφέρει ακόμα περισσότερο πόνο. Ο Τρύφωνας παθαίνει εγκεφαλικό και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Ειρήνη παραμένει στο πλευρό του, προσπαθώντας να του δώσει κουράγιο. Ο Ιπποκράτης, τώρα, αναλαμβάνει να στηρίξει την Ειρήνη και υπόσχεται στον Τρύφωνα πως θα φροντίζει και θα προστατεύει την κόρη του.

Ο Τρύφωνας μάχεται για τη ζωή, αλλά σύντομα η μοίρα αποφασίζει διαφορετικά. Ο γιατρός την τελευταία του πνοή, και η Ειρήνη θρηνεί την απώλεια του τελευταίου συγγενούς της. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάστασή και ο Ιπποκράτης είναι δίπλα της, προσπαθώντας να την στηρίξει.

Οι δύο τους περνούν πολύ χρόνο μαζί, και ο λιμενικός αναπτύσσει ακόμα περισσότερο για την Ειρήνη που δεν είναι μόνο φιλικό. Κάθε μέρα που περνά την ερωτεύεται όλο και περισσότερο, εκείνη από την πλευρά της, δεν έχει τον θάνατο του οστόλη.

Παρά τον θρήνο για τον Αποστόλη και τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν, η Ειρήνη, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, αποφασίζει κάποια στιγμή να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της. Κι αυτό θέλει να το κάνει πλάι στον Ιπποκράτη, αφού πιστεύει ότι βρήκε τον προστάτης της και τον άνθρωπο που την νοιάζεται. Τελικά, οι δύο τους γίνονται ζευγάρι, αν και η Ειρήνη δεν έχει ακόμα ανακαλύψει τα σκοτεινά μυστικά που μέσα του ο Ιπποκράτης.