Η Δήμητρα για ακόμα μία φορά φωτογραφίζει έναν οδηγό που περνάει μέσα στο σπίτι του Ρουσέα, ενώ ο Χρήστος είναι έξαλλος με την Χρυσούλα που την έπιασε να κλέβει κρέατα από την ταβέρνα και η Αφροδίτη προσπαθεί να τον ηρεμήσει.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Την ίδια ώρα, στο δημαρχείο η Αμαλία σχολιάζει την απουσία της Μαργαρίτας: «Α, έτσι. Η γεωπόνος, δηλαδή, παίρνει ρεπό όποτε θέλει; Ή επειδή είναι ξαδέλφη της Αθηνάς κάνετε όλοι τα στραβά μάτια;», λέει στον Ισίδωρο.

«Λοιπόν.. για να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά. Πρώτον, η Μαργαρίτα, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει, ούτε για μια ώρα, αν δεν ήταν όλα τακτοποιημένα στην θέση τους. Επίσης, αν αυτή την στιγμή σηκώσω το τηλέφωνο και της παρουσιάσω πρόβλημα, έχει γίνει πύραυλος και αντί να κάνει τρεις ώρες για να ‘ρθει από την Αθήνα, θα έρθει σε δύο! Και τέλος, μια δικιά μου διαπίστωση. Το κίνητρο σου γι αυτή την κουβέντα, δεν είναι για το καλό της δουλειάς!», της τονίζει και συνεχίζει:

«Τα ‘χεις βάλει με την Αθηνά κι όλο της το σόι και θες να μου περάσεις το μήνυμα ότι η Μαργαρίτα δεν είναι εντάξει και λόγω συγγένειας με την Αθηνά κάνει ό,τι θέλει. Και κατά συνέπεια, εγώ είμαι ηλίθιος που το ανέχομαι; Υποτιμάς το μυαλό μου ή υπερτιμάς το δικό σου! Ένα από τα δυο, διαλέγεις και παίρνεις!», της λέει αυστηρά και η Αμαλία χαμηλώνει και πάλι το κεφάλι…

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Αναστασία παρατηρεί την βέρα της Αρετής και την ρωτά: «Τι είναι εφτούνο που φορείς στο χέρι σου;». «Εσένα τι σου μοιάζει να είναι; Βέρα! Χτες αρραβωνιαστήκαμε με τον Τάσο! Δόξη και τιμή!», της απαντά κουνώντας το χέρι της μπροστά στα μούτρα της, ενώ ο Τάσος που μπαίνει εκείνη τη στιγμή μέσα στο μαγαζί συμπληρώνει:

«Και με βέρα, έτσι; 18 καράτια!». Η Αρετή όμως δεν αρκείται στην επίδειξη της βέρας και φροντίζει να πετάξει το φαρμάκι της για να πικράνει την Αναστασία: «Εσείς με λόγο μόνο; Μια βέρα χάθηκε να βάλετε στο δάχτυλο με τον Αποστόλη;»,της λέει.

Την ώρα που η Δήμητρα δίνει αναφορά για την αποστολή στην Ανωτέρα, ο Βαγιάκος λέει τα νέα στον Δημοσθένη: «Μάλλον τα σπάσανε με την Δήμητρα ή αυτός παίζει διπλό παιχνίδι. Η Δήμητρα λείπει σ’ ένα σεμινάριο κι είδα μια κοκκινομάλλα γκόμενα να βγαίνει πρωί –πρωί από το σπίτι του Κουράκου. Τι άλλο θέλουμε; Φως φανάρι!», του λέει κι εκείνος του ζητά να μάθει ποια είναι αυτή η κοκκινομάλλα.

Στο μεταξύ, ο Κωνσταντίνος πηγαίνει στο σπίτι του Λυκούργου για τάβλι, όμως όταν φτάνει εκεί και η Ισμήνη σηκώνεται βιαστικά και φεύγει. Ο Λυκούργος αντιλαμβάνεται την ένταση ανάμεσα τους και ρωτά την κόρη του: «Τρέχει τίποτα μ’ εσάς τους δυο;». Η Ισμήνη αρχικά του απαντά όχι, όμως στην συνέχεια του πετάει την βόμβα: «Στα πρόθυρα του διαζυγίου είμαστε!», του λέει και ο Λυκούργος τα χάνει και μένει άναυδος.