Η ισπανική δικαιοσύνη απέρριψε μια δεύτερη καταγγελία που υποβλήθηκε το 2020 εναντίον του μεγάλου ά τ Μπαρτσελόνα και της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι και του ιδρύματός του, από έναν άνδρα ο οποίος τον κατηγόρησε για φορολογική απάτη, απάτη και ξέπλυμα χρήματος, όπ ανακοίνωσε το Εθνικό Δικαστήριο την Παρασκευή (16/07).

Ο Αργεντινός Φεντερίκο Ρετόρι, ισχυριζόμενος ότι εργάστηκε για το ίδρυμα του 34χρονου άσου, είχε ήδη υποβάλει άλλη μια καταγγελία για τους ίδιους λόγους το 2019, η οποία επίσης είχε απορριφθεί.

Παρ' όλα αυτά, ο Ρετόρι, κάτοικος της Ισπανίας, υπέβαλε νέου καταγγελία εναντίον του Αργεντινού σούπερ σταρ, του πατέρα του Χόρχε, του αδελφού του Ροντρίγο και του ιδρύματός του σε μία ανοικτή ακρόαση από δικαστή τον Σεπτέμβριο του 2020, έχοντας φέι -όπως υποστήριζε- περισσότερα έγγραφα, που «επιβεβαίωναν» την ενοχή της πλευράς του Μέσι.

Ωστόσο, μετά από διετή έρευνα, όπως ανέφερε στο δικαστήριο «…δεν αποδείχθηκε καμία ποινική πράξη εκ μέρους των ατόμων που αποτελούν το αντικείμενο της καταγγελίας».

Στην αρχική του καταγγελία το 2019, ο Ρετόρι ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το ίδρυμα του Μέσι και προορίζονταν για κοινωνικές δράσεις, «… μεταφερθεί σε άλλες ιδιωτικές ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς υς από αυτούς που δηλώθηκαν».

Από την έρευνα προέκυψε μάλιστα, πως ο Ρετόρι ουδέποτε εργάστηκε στο ίδρυμα Μέσι, αλλά είναι πρόεδρος μίας ένωση που ονομάζεται «El Buen Camino» («Ο καλός δρόμος»), η οποία είχε λάβει από το το ίδρυμα του Αργεντινού άσου συνολικά 150.000 ευρώ τη 2014-2015, για την καταπολέμηση της βρεφικής θνησιμότητας στη Σιέρα Λεόνε. Ένα πρότζεκτ το οποίο στην πορεία ματαιώθηκε λόγω της επιδημίας του Έμπολα στη χώρα.