Την κατάκτηση του τροπαίου στο διπλό ανδρών του Australian Open πανηγύρισαν οι Ίβαν Ντόντιτς και Φίλιπ Πόλασεκ, οι οποίοι επικράτησαν στον τελικό με 2-0 σετ (6-3, 6-4) επί των Ρατζέεφ Ραμ και Τζο Σαλίσμπουρι.

Παρότι ξεκίνησαν από το νο 9 του ταμπλό οι δύο τενίστες κατάφεραν να φτάσουν έως το τέλος και να πάρουν τον τίτλο στο διπλό του τουρνουά της Μελβούρνης κάνοντας επίδειξη δύναμης, μετά από μόλις μία ώρα και τέσσερα λεπτά στερώντας από τους αντιπάλους τους την ευκαιρία να κατακτήσουν για δεύτερη σερί χρονιά το τρόπαιο.

Επίσης δεν επέτρεψαν στον Ραμ να φτάσει σε ένα δεύτερο slam μέσα στο 2021, μιας και πριν λίγες ώρες είχε στεφθεί πρωταθλητής στο μικτό διπλό, με συμπαίκτρια την Μπάρμπορα Κρεζκίκοβα.

Ο σημερινός ήταν ο δεύτερος major τίτλος για τον Ίβαν Ντόντιτς, μετά από αυτόν του 2015 στο Παρίσι, με συμπαίκτη τότε τον Μαρσέλο Μέλο.

Από την άλλη, ο Φίλιπ Πόλασεκ έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο τέλος του δρόμου σε ένα Grand Slam, κι έγινε μόλις ο πρώτος Σλοβάκος άνδρας της ιστορίας, που το καταφέρνει.