Σασμός: Ο Λάζαρος χάνει τη ζωή του αποτελεί, αλλά η Βασιλική δεν ευθύνεται γι' αυτό. Παρόλο είχε σκοπό να τον σκοτώι, ένα παραπάτημα έφερε το νάσιμο χτύπημα στο κεφάλι του.

Όταν ο Μαθιός μαθαίνει τι συνέβει και συνειδητοποιεί η έγκυος σύζυγός του να φυλακιστεί, αποφασίζει να πάρει την ευθύνη πάνω του. Θα μάθει λεπτομέρειες από την Καλλιόπη για τα γεγονότα και θα τρέξει να απολογηθεί ενώπιον των Αντώνη και Γιώργου.

Ο Αντώνης, παρότι ότι καλύπτει τη μητέρα του, αναγκάζεται να του περάσει χειροπέδες. Η είδηση εξαπλώνεται, και η Εύα ενημερώνει τον Αντρέα Βρουλάκη για τη σύλληψη του . Εκείνος, εξοργισμένος, κατηγορεί τον Μαθιό για τον θάνατο του Λάζαρου, ενώ επισημαίνει το υποτιθέμενο δυστύχημα, προκειμένου να προστατευτούν οι Σταματάκηδες.

Η Εύα, με τη σκέψη ότι ο Μαθιός ίσως φέρει ευθύνη για τον θάνατο του αδελφού της, Ευθύμη, κάτι που ο δεν γνωρίζει, του λέει ότι κι εκείνος της προτείνει να τον σκοτώσουν. Εκείνη εξοργίζεται και του ζητά να ηρεμήσει, αλλά ο Αντρέας έχει άλλα σχέδια κατά νου. Μιλάει, λοιπόν, με τον Τηλέμαχο και σχεδιάζουν το πώς θα τον σκοτώσουν. Του λέει ότι η εκτέλεση του Μαθιού θα γίνει με τουφέκι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.