Silver Alert για την 44χρονη αγνοούμενη στην Ρόδο - Τα στοιχεία που εξετάζει η αστυνομία

Silver Alert εκδόθηκε για την γνοούμενη 44χρονη Ελένη από τη Ρόδο, η οποία αγνοείται από το πρωί της υτέρας (16.01.2023).

Όσο οι μέρες περνούν, η αγωνία κορυφώνεται για την Ελένη, με τις έρευνες στην Ρόδο να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με την dimokratiki,gr ένας βοσκός κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα -ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη της – περίπου στις 15:30 στην «Λιβάδια», μεταξύ Αρχαγγέλου και Μαλώνας, ότι η τέρα του ζήτησε πληροφορίες για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Στη συνέχεια η 44χρονη φαίνεται πως κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητο της σε μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στην περιοχή «Νιόγλια» όπου εντοπίστηκε και το αυτοκίνητό της, χωρίς όμως κανένα ίχνος της ίδιας.

Η έγγαμη μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, θεωρείται ψυχικά υγιής και χαρακτηρίζεται από τους οικείους, τους συνεργάτες και τους φίλους της, ως άτομο χαμηλών τόνων, βαθιά θρησκευόμενη, που στο παρελθόν μετέβαινε απροειδοποίητα και έλειπε από την οικία της για να επισκέπτεται μοναστήρια.

Η 44χρονη μητέρα, που εργάζεται ως υπάλληλος σε market, επί της λεωφόρου Ρόδου- Καλλιθέας, έχει ξαναφύγει στο παρελθόν από το σπίτι της αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κάτοικος της Μαλώνας, που εντόπισε πρώτος το όχημα και το φωτογράφισε δεν γνώριζε σε ν ανήκε και θεώρησε ότι επρόκειτο για ατύχημα καθώς το όχημα ήταν κλειδωμένο και δεν υπήρχαν πουθενά γύρω αλλά και στο εσωτερικό του ίχνη αίματος.

Οταν δημοσιοποιήθηκε η εξαφάνιση της 44χρονης το απόγευμα της Τετάρτης και ο αριθμός του οχήματος, ενημέρωσε τότε τις αρχές που μετέβησαν στο σημείο και ξεκίνησαν ενδελεχείς έρευνες από εθελοντές και διασώστες για τον εντοπισμό της.

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά στις αρχές είναι το γεγονός ότι το όχημα φέρεται να έχει σπρωχτεί στο ρέμα κι έχει ντελαπάρει χωρίς να φαίνονται πουθενά ίχνη που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε είτε ατύχημα, είτε έγκλημα στο συγκεκριμένο σημείο.

Μάλιστα χθες συνεργείο της Σήμανσης συγκέντρωσε αποτυπώματα και DNA από το όχημα τα οποία και εξετάζονται.

Χθες έγιναν έρευνες στο σύνολο των μοναστηριών της περιοχής ενώ συγγενικό της πρόσωπο ενημέρωσε τις αρχές ότι κάποια γυναίκα την οποία γνωρίζει τον ενημέρωσε ότι είχε δει την 44χρονη σε κατάστημα της Ανάληψης το απόγευμα της Τρίτης. Η πληροφορία αυτή που ελέγχθηκε χθες δεν επιβεβαιώθηκε.

Είχε ξαναπασχολήσει τις αρχές

Η βαθιά θρησκευόμενη γυναίκα είχε στο πρόσφατο παρελθόν και περιπέτεια με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές και είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

Την 8η Μαρτίου 2022 παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να εξεταστεί ως ύποπτη για κατηγορούμενη στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν τέλεση του προαναφερόμενου αδικήματος μετά από ανα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο της εξέτασής της ανέφερε ότι δεν αρνήθηκε την αποστολή του παιδιού της στο σχολείο και δη στο νηπιαγωγείο και ότι ο μόνος λόγος που δεν πηγαίνει είναι επειδή δεν δέχεται την μάσκα. Με εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας συνελήφθη και απολογήθηκε.

Ισχυρίστηκε ότι το παιδί έχει πρόβλημα και δεν να φορέσει τη μάσκα και για τον λόγο αυτό δεν πάει στο σχολείο.

Πρόσθεσε εξάλλου αν τα μαθήματα γινόταν διαδικτυακά ή χωρίς μάσκα θα τα παρακολουθούσε. Τόνισε επιπλέον ότι η ίδια φοράει μάσκα και εργάζεται σε κατάστημα κάνοντας ράπιντ τέστ.