Προκλητικός ξανά ο Ακάρ: «Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας»

Προκλητικός ξανά ο Ακάρ: «Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από πλευρά της Τουρκίας. Μετά τις ευθείες απειλές του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, τώρα είναι ο Χουλουσί Ακάρ που… ξαναπαίρνει τη σκυτάλη των προκλήσεων!

«Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλάδας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Turkiye.

Η νέα προκλητική δήλωση του υπουργού Άμυνας έρχεται την ώρα που η Τουρκία αυξάνει τις απειλές για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και τα τουρκικά ΜΜΕ φτάνουν στο σημείο να αποκαλούν προβοκάτσιες τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, όπως το Καστελόριζο!

Την Παρασκευή (10.06.2022) εξάλλου, ο Χουλουσί Ακάρ είχε μιλήσει κι εκείνος, ξανά, για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. «Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, σύμφωνα με τις συνθήκες. Δεν πρέπει να τα επισκέπτονται αξιωματούχοι», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, αφήνοντας υπονοούμενα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κω, Ψέριμο και Κύμη.

«Περιμένουμε να καταλάβουν ότι δεν θα φτάσουν κάπου πραγματοποιώντας επισκέψεις στα νησιά τα οποία είναι πολύ κοντά στη Τουρκία ανάμεσα στα χιλιάδες νησιά που υπάρχουν και να κάνουν προκλητικές ενέργειες, τελετές και ομιλίες. Απαντήσαμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ποτέ δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτά θέματα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας και δεν θα πούμε «ναι» σε κάποια τετελεσμένα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι», πρόσθεσε.

Επίσης δήλωσε ότι «κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία» και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”» και υποστήριξε πως η ελληνική ηγεσία υιοθετεί προκλητική ρητορική: «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό».

Τέλος πρόσθεσε ότι «η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν».

Διαβάστε ακόμα

Αφήστε ένα σχόλιο