Οριστικό stop στους ανεμβολίαστους τενίστες από τον διευθυντή του Australian Open

Μετά από μήνες έντονης φημολογίας και δημοσιευμάτων, οι ιθύνοντες του Australian Open, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 30 Ιανουρίου στη Μελβούρνη, έβαλαν τέλος στα σενάρια και έκαναν ξεκάθαρο το εξής: Όποιος τενίστας δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του Covid19 δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά! Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε φανεί η πρόθεση του κράτους να μην επιτρέψει την είσοδο στην χώρα σε ανεμβολίαστους πολίτες και οι δηλώσεις του διευθυντή της διοργάνωσης, Κρέγκ Τάιλι, τις οποίες το BBC Sport ανέδειξε ως πρώτο θέμα το πρωί του Σαββάτου, κλείνουν οριστικά το θέμα.

«Ο καθένας που παίρνει μέρος στο τουρνούα, είτε είναι στο επιτελείο των αγώνων, είτε φίλαθλος, είτε αγωνιζόμενος, θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί. Αυτή την στιγμή έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, πάνω από το 90% των συμμετεχόντων είναι εμβολιασμένοι και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Το μεγαλύτερο θέμα που προκύπτει από την παραπάνω τοποθέτηση έχει να κάνει με τον κορυφαίο τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος αθλητής δεν έχει κάνει γνωστό αν έχει εμβολιαστεί και πρόσφατα στο Τορίνο είχε δηλώσει το εξής:

«Δεν έχει σημασία αν είναι εμβολιασμός ή οτιδήποτε άλλο στη ζωή. Θα πρέπει να έχεις την ελευθερία να επιλέξεις, να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τι θέλεις να βάλεις στο σώμα σου. Η ελευθερία επιλογής είναι απαραίτητη για όλους, είτε είμαι εγώ είτε κάποιος άλλος».

Πάντως, ο Τάιλι ερωτηθείς για τον Τζόκοβιτς, δεν έδειξε διατεθειμένος να κάνει… εξαιρέσεις. ᾽᾽Γνωρίζω πως ο Τζόκοβιτς θέλει να πάρει μέρος στο τουρνούα αλλά και εκείνος γνωρίζει πολύ καλά τι ισχύει για να συμβεί αυτό᾽᾽.

Ο Τζόκοβιτς είναι αυτή την στιγμή το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει κατακτήσει 9 φορές το Australian Open και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η συμμετοχή του έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτή την στιγμή, πάντως, βρίσκεται στον… αέρα!

Διαβάστε ακόμα

Αφήστε ένα σχόλιο