Ο Παράδεισος των Κυριών: H Αμαλία σφίγγει τα δόντια και με πόνο ψυχής δέχεται να παίξει το παιχνίδι που της επιφύλασσε η μοίρα. Ο γάμος της με τον Πάρη είναι πλέον γεγονός. Μία ημέρα πριν αποφασίζει να αποκαλύψει την αλήθεια, όμως το σύμπαν συνωμοτεί να μην μάθει τίποτα ο Ντίνος, ο οποίος όταν την αντικρίζει νύφη δίπλα στον Πάρη κλονίζεται…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στον Παράδεισο των κυριών.

Ο Παράδεισος των Κυριών: Ο Ντίνος παρακολουθεί όσα συμβαίνουν κρυμμένος…

Ο Πάρης μία μέρα πριν τον γάμο τους αμφιταλαντεύεται για το αν τελικά πρέπει να γίνει ο γάμος αυτός και πάνω στην απελπισία του σκέφτεται να μιλήσει στον Μεμά για το ένοχο μυστικό που κρύβει το βράδυ των γενεθλίων της Αμαλίας. Την ίδια στιγμή, ο Άγης πηγαίνει στον ΅Παράδεισο των Κυριών» για να δει την Γεωργία, κι εκείνη ζητάει άδεια για να λείψει για λίγο από το πόστο της. «Δεν μπορείς να φύγεις, εξάλλου θα τον δεις το βράδυ», της απαντά ο Ντίνος και τότε η Γεωργία τον βομβαρδίζει με την απάντηση της: «Σας παρακαλώ, δεν θα μπορέσω να τον δω γιατί το βράδυ αρραβωνιάζεται η αδελφή του η Αμαλία με τον Πάρη». Ο Παπακώστας τα χάνει και παράλληλα της λέει πως μπορεί να φύγει.

Οι παραμονές Χριστουγέννων δεν αργούν να έρθουν, όπως και η παραμονή του γάμου της Αμαλίας και του Πάρη. Η νεαρή μαθαίνει από τον πατέρα της ένα χαρμόσυνο νέο: «Κέρδισες στον διαγωνισμό, ετοιμάσου το βράδυ να παρευρεθείς με τον Πάρη να πάρεις το βραβείο σου», της ανακοινώνει, αλλά εκείνη δεν δέχεται να παραβρεθεί οπουδήποτε με συνοδό τον Πάρη.

Τελικά αποφασίζει να πάει με την οικογένειά της. Φτάνοντας εκεί βλέπει τον Ντίνο και χάνει την γη κάτω από τα πόδια της. Το ίδιο ακριβώς νιώθει κι εκείνος. Η συνάντησή αυτή θα πονέσει τον έναν απ’ τους δύο περισσότερο, αλλά θα τους δημιουργήσει και συναισθήματα που δεν θα μπορέσουν να παρακάμψουν.

Ο Πάρης εξακολουθεί να είναι ανήσυχος για το αν αυτό που πάει να κάνει είναι σωστό…Στο μεταξύ, η Αμαλία λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, ζητάει από την Πολυξένη μία μεγάλη χάρη: «Σε παρακαλώ, είναι το τελευταίο πράγμα που σου ζητάω. Θέλω να πας αυτό το γράμμα στον Ντίνο. Θέλω να μάθει την αλήθεια», την ικετεύει.

Έτσι λοιπόν, η Πολυξένη φτάνει στον «Παράδεισο» όμως ο Ντίνος απουσιάζει και ζητάει από τον Βλησσάρη να του παραδώσει τον φάκελο, ο οποίος τον αφήνει αμέσως πάνω στο γραφείο του. Όμως στο γραφείο του Παπακώστα φτάνει πρώτη η Ντέπυ, η οποία βλέπει τον φάκελο και τον ανοίγει. Η ώρα του γάμου της Αμαλίας και του Πάρη φτάνει και ο Χριστόφορος κάνει ακόμα μια προσπάθεια να καταλάβει αν η κόρη του θέλει όντως να τον παντρευτεί…

Την ίδια ώρα, ο Ντίνος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε αυτά που του λέει η λογική του και σε αυτά που φωνάζει με πόνο η καρδιά του. Έτσι λοιπόν παίρνει τη γενναία απόφαση να πάει στην εκκλησία να προλάβει την αγαπημένη του. Όμως φτάνει καθυστερημένα. Η Αμαλία είναι ντυμένη νύφη και στέκεται δίπλα στον Πάρη.

Ο Ντίνος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν κρυμμένος σε μια γωνία γεμάτος απογοήτευση και απελπισία. Ο μόνος που αντιλαμβάνεται την παρουσία του είναι ο Μάρκος, ο οποίος τον πλησιάζει σιγά σιγά και κρυφά και του λέει τα παρακάτω: «Τι κάνεις εδώ; Κοίτα μην κάνεις καμιά βλακεία και φύγε σε παρακαλώ να μη σε δουν».

Όμως εκείνος αρνείται να φύγει, πλησιάζει στα σκαλιά της εκκλησίας και ακούει να τελείται ο γάμος, γεγονός που τον ισοπεδώνει και καταρρέει κυριολεκτικά στα σκαλιά. Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται και ο Πάρης, που ενώ θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένος, οι σκέψεις του δεν τον αφήνουν να χαρεί αυτό που ονειρευόταν πάντα…