Νέα Ζηλανδία: 83 νέα κρούσματα – lockdown μέχρι την Τρίτη

Νέα Ζηλανδία: 83 νέα κρούσματα – lockdown μέχρι την Τρίτη

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα 83 νέα κρούσματα κορονοϊού από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν έκανε λόγο για αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης του ξεσπάσματος των κρουσμάτων στη Νέα Ζηλανδία και είναι πιθανό να ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα.

Η Άρντερν την Παρασκευή παράτεινε το lockdown στη χώρα των 5,1 εκατομμυρίων κατοίκων μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ αμέσως μετά θα γίνει μία μικρή χαλάρωση των περιορισμών.

Ωστόσο, το Όκλαντ που αποτελεί και το επίκεντρο του ξεσπάσματος των κρουσμάτων θα παραμείνει σε λοκντάουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Άρντερν δήλωσε πως η κυβέρνηση επιδιώκει περισσότερες πληροφορίες για την ταχύτητα εξάπλωσης των μολύνσεων.

«Αν χρειαστούμε την περαιτέρω ενίσχυση των περιορισμών, θα το πράξουμε» δήλωσε η ίδια στη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης. Από τα σημερινά περιστατικά, τα 82 αναφέρθηκαν στο Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας και ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον.

Από τα ενεργά περιστατικά στην κοινότητα, 34 άνθρωποι νοσηλεύονται με δύο από αυτούς, να έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο συνολικός αριθμός των ενεργών περιστατικών στην κοινότητα καταγράφεται στα 511 περιστατικά, ενώ τα 496 από αυτά, καταγράφηκαν στο Όκλαντ.

Διαβάστε ακόμα

Αφήστε ένα σχόλιο