Η πρώτη, εσωτερική ομαδική δοκιμασία για την μπλε και την κόκκινη ομάδα του MasterChef 5 ολοκληρώθηκε και στις κουζίνες επικράτησε ο απόλυτος πανικός.

Αστοχίες, ασυνεννοησίες, ιδέες και συχνές αλλαγές στους πάγκους έφεραν το τελικό αλεσμα που έκριναν οι 3 σεφ του ριάλιτι.

Το τελευταίο τέταρτο μαγειρικής μία παρολίγον μετωπική των «κολλητών» Διονύση- καθώς ο πρώτος δεν ήθελε να υπακούσει την εντολή του αρχηγού και να βάλει το κρέας  στον φούρνο.

Παράλληλα υπήρξε αστοχία στο ψάρι των που δεν έγινε σωστά η μπαλοτίνα. Ο αρχηγός των κόκκινων είχε αφήσει απεριόριστη σχεδόν ελευθερία στον Παύλο και το γλυκό και ασχολιόταν με το κρέας.

Οι μπλε από την άλλη είχαν πρόβλημα με τη Βίλλη που δεν γνώριζε τεχνικές και δεν είχε βάλει τη σωστή επικάλυψη στο ψάρι.

Τα τελευταία λεπτά για το στήσιμο των πιάτων εφιαλτικά. Και φάνηκε ότι μν οι φιλίες είναι… πρόσκαιρες, αφού ο Πάνος φρόντισε στο booth να δηλώσει ξεκάθαρα  ότι η αστοχία στο τζελ του κρέατος που αντέγραψε ήταν ευθύνη του Ιωάννη διότι υπέδειξε λάθος ποσότητα στα υλικά.

Αλλά και η «φίλη» του, Μαρίνα, δήλωσε ότι ήταν αστοχία του αρχηγού να επιλέξει ως υπαρχηγό γλυκού τον «ερασιτέχνη» Παύλο που δεν ήξερε από στησίματα. «Έχεις κι άλλες επιλογές.Εκθέσαμε έναν άνθρωπο ερασιτέχνη χωρίς λόγο» είπε.

Όταν σφύριξε η λήξη της πρώτης ομαδικής, ο Ιωάννης εξουθενωμένος δήλωσε ότι ήταν τα 80 πιο πιεστικά λεπτά της ζωής του και πως ούτε στην προπόνηση στην πυγμαχία δεν έχει νιώσει έτσι.

Από τους μπλε, ο ένας υπαρχηγός, ο Κωνσταντίνος δήλωσε ότι «είναι ό,τι πιο  δύσκολο έχω συναντήσει στη ζωή μου. MasterChef 5 λέμε και κλαίμε!».

Τα πιάτα ενώπιον των κριτών

Οι αρχηγοί  με τον εκάστοτε υπαρχηγό κάθε υ πήγαν κάθε πιάτο και το αντίγραφό του.

Η έγινε με το πιάτο κρέατος. Οι κριτές βρήκαν και στα δύο αστοχίες στο ψήσιμο.

Το πιάτο με το ψάρι της μπλε ομάδας  ήταν μια «κατρακύλα» όπως είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς καθώς ο Νίκος Σκορδάκης είχε το ψάρι άψητο, το δάκι ήταν πουρές και η μπισκ ήταν πολύ έντονη ενώ το πιάτο αντιγραφής αυτού ήταν πολύ καλύτερο.

Το καταπράσινο από το τσάι μάτσα ψάρι της κόκκινης είχε τεχνικές αστοχίες αφού η μεγάλη ποσότητα τσαγιού το έκανε πικρό και τα χτένια του πιάτου ήταν ωμά.

Σε ό,τι αφορά το γλυκό, το  ραβανί του Παύλου άρεσε περισσότερο στους κριτές που βρήκαν ελάχιστα αρνητικά στοιχεία.

H τελική απόφαση και η βαθμολογία των δύο ομάδων θα ανακοινωθεί στο πρώτο συμβούλιο στο επεισόδιο της Παρασκευής.